Model Werkgeversverklaring

Het meest recente model voor je hypotheekaanvraag

Heb je eindelijk het perfecte nieuwe huis gevonden en ben je klaar om de hypotheek aan te vragen? Als je in loondienst bent, heb je dan een werkgeversverklaring nodig. Hierop vult jouw werkgever informatie in over bijvoorbeeld jouw inkomen en contract. Maar liefst 90% van de werkgeversverklaringen wordt de eerste keer afgekeurd door de geldverstrekker. Met deze model werkgeversverklaring gebeurt dat jou niet.

Model-werkgeversverklaring

Er ontstaat nog wel eens wat verwarring tussen een werkgeversverklaring en een intentieverklaring. Heb je beide nodig? Of één van tweeën? In tegenstelling tot wat soms gedacht wordt, zijn het niet twee verschillende documenten, maar is de intentieverklaring onderdeel van de werkgeversverklaring. Je vindt hem ongeveer halverwege het formulier. Deze hoeft alleen ingevuld te worden als je geen vast contract hebt. Met een intentieverklaring laat jouw werkgever de geldverstrekker weten dat hij of zij voornemens is jou een vast contract te geven. Onder de voorwaarde dat jouw prestaties en de bedrijfsomstandigheden gelijk blijven natuurlijk.

Digitaal invullen

Misschien heb je via via al wel gehoord dat het invullen van de werkgeversverklaring een lastig klusje is en bereid je je al voor op het ergste. Dan hebben we goed nieuws voor je! Sinds augustus 2016 is er namelijk een nieuwe variant gelanceerd. Deze maakt het een stuk makkelijker voor jou én je werkgever om de verklaring in één keer goed in te vullen. Zo kan ‘ie tegenwoordig digitaal ingevuld worden en is een firmastempel niet meer nodig.

Vul alles in

Zijn er dan nog dingen waar je wel op moet letten? Toch wel! Denk bijvoorbeeld aan het inkomen op je loonstrook. Het bruto jaarsalaris dat hier op vermeld staat, moet hetzelfde zijn als op de werkgeversverklaring. En, ook al klinkt het misschien als een open deur, het is belangrijk dat alle vragen worden ingevuld en aangekruist. Staat het KvK-nummer van jouw bedrijf goed vermeld? Klopt je telefoonnummer? En is de volledige naam van jouw werkgever vermeld? Kleine dingetjes, maar nogmaals: het gaat nogal eens mis.

Meest recente versie

Een laatste aandachtspunt: zorg dat je de meest recente versie inlevert bij je geldverstrekker. Twijfel je of je wel de goede hebt? Nergens voor nodig. Wij hebben voor jou de meest recente model werkgeversverklaring.

Het bezit van een woning heeft effect op o.a. je financiële uitgaven en je verzekeringen. Knab helpt je met inzicht daarin door je persoonlijke tips te geven.

Deze gratis model werkgeversverklaring...

  • is de meest recente versie;
  • kun je digitaal zelf vast invullen;
  • hoeft jouw werkgever alleen nog maar te ondertekenen.

Download model

Downloaden


Weet je niet helemaal zeker of je alles wel goed ingevuld hebt? Bekijk dan eens goed deze gratis checklist werkgeversverklaring, zodat je zeker weet dat die van jou direct de eerste keer goedgekeurd wordt.

Onafhankelijk hypotheekadvies via Knab

De ervaren adviseurs van onze partner Finzie vergelijken een breed aanbod hypotheekaanbieders op rente en voorwaarden.

De eerste afspraak met een van Finzie's adviseurs is gratis, vrijblijvend en kan bij jou thuis, op locatie of via de webcam gevoerd worden. Zo krijg je eersteklas hulp in je zoektocht naar jouw beste hypotheek.

Ontdek binnen 2 minuten jouw maximale hypotheek