Ontdek de Knab Crowdfunding app en nieuwe online features!

  • Gepubliceerd: 14 juni 2018
  • Laatst geüpdate: 20 december 2018
  • 2 minuten
14 juni 2018 - Goed nieuws! De nieuwe Knab Crowdfunding app staat voor je klaar en zit vol nieuwe, handige features. Daarnaast is jouw online omgeving als je inlogt bij Knab Crowdfunding ook verbeterd. In één blik krijg je inzicht in je huidige investeringen, netto-rendement en terugbetalingen. En investeren is nog makkelijker geworden!
Klant kijkt op zijn tablet

Check je vernieuwde online omgeving van Knab Crowdfunding

Jouw online omgeving van Knab Crowdfunding is ook vernieuwd en verbeterd. Met de toevoeging van de nieuwe features wordt investeren nog overzichtelijker, handiger én leuker. In dit artikel leggen we uit wat we vernieuwd hebben, maar je kunt het ook direct zelf ontdekken in jouw online omgeving.

✔︎ Persoonlijk financieel dagoverzicht

Met dit nieuwe actuele dagoverzicht check je in één overzicht welke investeringen je hebt gedaan, wat je rendement is en hoe de afbetalingen ervoor staan. Je kunt meteen je saldo inzien, en je ziet in één oogopslag hoeveel investeringen succesvol zijn afgelost.

✔︎ Direct inzicht in je persoonlijke netto-rendement!

Benieuwd of jouw investeringen het beter doen dan andere investeringen? Snappen we. Je vergelijkt eenvoudig jouw netto-rendementen met het totaal aan bedrijfsleningen die we bij Knab Crowdfunding hebben aangeboden. Daarnaast hebben we de kosten veel inzichtelijker gemaakt.

investeer makkelijk via smartphone en tablet met de nieuwe Knab Crowdfunding app!

Stel: je wilt investeren in een kansrijk project, maar je bent onderweg. Vanaf nu investeer je in een handomdraai in nieuwe bedrijfsleningen. Gewoon op je smartphone of tablet. Je krijgt een alert bij een investeringskans, je kunt investeren via iDeal en je hebt direct inzicht in jouw saldo en actuele netto rendement.

Als je op een Knab Crowdfunding leningaanvraag hebt ingeschreven, kun je deze inschrijving intrekken gedurende de bedenktermijn van 14 dagen (of 1 dag, indien de betreffende leningaanvraag binnen de publicatietermijn al eens volgeschreven is geweest maar als gevolg van een annulering nog niet opnieuw volgeschreven is).

Let op: Je kunt je geld geheel of gedeeltelijk kwijtraken. Lees meer over de risico’s van crowdfunding op www.knab.nl/crowdfunding/investeren onder het tabblad “Risico”.

Besef ook dat:

  • de terugbetaling van de lening afhankelijk is van de kredietwaardigheid van de ondernemer aan wie je geldt uitleent;
  • de lening niet vervroegd opeisbaar is;
  • de investeringen in crowdfunding projecten niet onder het depositogarantiestelsel; beleggerscompensatiestelsel of een ander (wettelijk) garantiestelsel vallen.

Kansen spreiden over veel leningen is heel belangrijk. Investeer niet meer dan 10% van je vrij belegbare vermogen in crowdfunding. En spreid je vermogen door naast crowdfunding ook te sparen en/of beleggen in andere producten (sparen, aandelen, vastgoed, obligaties etc.) om zo risico’s verder te spreiden.

alert bij een nieuwe investeringskans

Als je eerder geïnvesteerd hebt, weet je dat populaire investeringskansen soms razendsnel worden volgeschreven. Je krijgt een sms-bericht op je smartphone of tablet zodra een lening live gaat. In de app investeer je vingervlug met een paar klikken. Zo hoef je niet meer op de klok te letten als je wilt investeren. En je laat geen nieuwe kansen ongezien voorbij gaan. Handig? Handig!

Let op: Het is belangrijk dat je weet in wat voor bedrijf je investeert, bijvoorbeeld hoe ervaren de oprichter is en wat de brancheontwikkelingen zijn. Verdiep je echt in het bedrijf.

Investeren via iPhone, iPad of Android smartphone of tablet

Komt er een investeringskans voorbij, maar ben je onderweg of lig je op het strand? Ook dan komt de Knab Crowdfunding app goed van pas. In een paar klikken lees je de pitch, voeg je saldo toe via iDeal en investeer je in die veelbelovende bedrijfslening. Zo simpel is het. Zelf proberen? Download dan nu de app!

Let op: Het is belangrijk dat je weet in wat voor bedrijf je investeert, bijvoorbeeld hoe ervaren de oprichter is en wat de brancheontwikkelingen zijn. Verdiep je echt in het bedrijf.

Is het veilig?

Super veilig! Je kunt gewoon inloggen zoals je dit normaal ook doet, met jouw gebruikersnaam (e-mailadres) en wachtwoord. Je kunt zelf een 5-cijferige beveiligingscode kiezen om versneld in te loggen. De app wordt in de app-store aangeboden door Collin Crowdfund N.V. Dit is een samenwerkingspartner van Knab Crowdfunding. Zo is jouw veiligheid gewaarborgd.

Bij Knab Crowdfunding worden de leningaanvragen van ondernemers beoordeeld, beheerd en afgewikkeld door Collin. Dit betekent dat de leningaanvragen onder de ontheffing van Collin worden aangeboden en niet onder de bankvergunning van Knab. Collin is alleen bemiddelaar en wordt geen partij bij de leningsovereenkomst die je (via Collin) afsluit. Knab is niet bij de beoordeling van leningaanvragen betrokken en draagt hier geen verantwoordelijkheid voor. Wij geven je ook geen advies bij het investeren in Knab Crowdfunding leningen of een garantie op betaling van rente en aflossing door de geldnemer.

Collin heeft een ontheffing van de AFM voor het bemiddelen in opvorderbare gelden en staat geregistreerd onder nummer 19000013. Onder dit regime mag Collin bemiddelen in leningovereenkomsten van ondernemingen. Geldvragers zullen bij Collin daarom nooit particulieren zijn. Een ontheffing van het bemiddelen in opvorderbare gelden betekent – strikt genomen – dat Collin niet onder doorlopend toezicht van de AFM staat. Maar omdat de AFM de ontwikkelingen in de crowdfundingsector goed wil volgen, rapporteert Collin 2 keer per jaar aan de AFM, onder meer over de omvang van de crowdfundingactiviteiten.

Download de gratis Knab Crowdfunding app

O ja, hoe je aan de app komt? Heel makkelijk.



Stenfinn Deguelle
Stenfinn heeft dit artikel geschreven voor Knab, de online bank die het anders doet


Investeer in ambitieuze ondernemingen via Knab  Check Knab Crowdfunding

Iedereen kan beleggen bij Knab