Nieuw: Knab Beleggen

12 oktober 2017 - Eerder werd al aangekondigd dat Knab gaat stoppen met Gemaksbeleggen en dat Vermogensbeheer anders ingericht wordt. Hier lees je waarom en vind je meer over het nieuwe product dat we in januari 2018 lanceren.
Gepubliceerd
1 april 2018
Laatst geüpdatet
14 december 2018
Leestijd
2 minuten
- Gepubliceerd: 20 maart 2018
- Laatst geüpdate: 14 december 2018
- Leestijd: 2 minuten

12 oktober 2017 - Eerder werd al aangekondigd dat Knab gaat stoppen met Gemaksbeleggen en dat Vermogensbeheer anders ingericht wordt. Hier lees je waarom en vind je meer over het nieuwe product dat we in januari 2018 lanceren.

0b8c0153-3245-4cd5-aa57-9781222d0697_thumb-077364-edited

WAAROM STOPPEN WE MET KNAB GEMAKSBELEGGEN?

Het is onze missie om samen met jou het maximale uit je geld te halen. Bij Knab Gemaksbeleggen kon je zelf je beleggingen kiezen. Het overgrote deel van onze klanten vindt beleggen echter moeilijk en weet niet goed hoe ze een evenwichtige portefeuille kunnen opbouwen die past bij zijn of haar persoonlijke situatie.

Vanwege regelgeving mogen we je bij Gemaksbeleggen geen beleggingsadvies geven of op een andere manier helpen met beleggen. Wij willen beleggen eenvoudig maken voor al onze klanten. Daarom gaan we vermogensbeheer aanbieden voor al onze klanten. Zo kunnen we een portefeuille samenstellen die bij jou past! We houden de beurs voor je in de gaten en beheren je beleggingen voor jou, zodat je er zelf nauwelijks naar om hoeft te kijken.

WAAROM STOPPEN WE MET KNAB VERMOGENSBEHEER?

Bij Knab Vermogensbeheer kon je kiezen uit drie beleggingsexperts. Dit was uniek en gaf het beleggen een ‘gezicht’. Maar we merkten ook dat veel klanten het lastig vonden om te kiezen tussen de experts met hun verschillende beleggingsstrategieën.

Ook bleek de verleiding vaak groot om van expert te wisselen zodra de rendementen enigszins tegenvielen. Dit terwijl beleggen iets is voor de lange termijn en tussentijds wisselen - of het nu van expert of type belegging is - niet altijd positief hoeft uit te pakken.

Daarbij wilden we kijken of we de kosten omlaag konden brengen. Kosten hebben immers direct impact op je rendement. Dit bleek te kunnen als we ons zouden richten op één beleggingsproduct, waarmee op efficiënte wijze optimale resultaten voor onze klanten behaald kunnen worden.

Tot slot wilden we het product toegankelijker maken, niet enkel voor vermogens vanaf € 25.000. Dus zochten we naar een beleggingsproduct waar alle klanten van Knab, ook diegenen met een kleiner vermogen, gebruik van kunnen maken. Dit werd Knab Beleggen.

KNAB BELEGGEN

Een mooie kans om meer uit je geld te halen. Met Knab Beleggen heb je bijna geen omkijken naar je belegd vermogen. Je hoeft namelijk zelf geen moeilijke beleggingskeuzes te maken. Dat doen wij voor je! We leggen nog de laatste hand aan dit product, maar we vertellen je natuurlijk graag al meer.

HOE WERKT Knab Beleggen?

Bij het openen van deze nieuwe beleggingsrekening vul je een vragenlijst in. Hier krijg je vragen over je financiële situatie, de risico’s die je wilt nemen en binnen welke termijn je welke beleggingsdoelen wilt behalen. Op basis van je antwoorden stellen wij je risicoprofiel vast en krijg je één van de vier beleggingsportefeuilles toegewezen.

Je kunt al vanaf € 100 per maand beleggen, mits je dit voor minimaal 12 maanden doet. Zo’n periodieke inleg is handig omdat niemand de beurs kan voorspellen. Met deze maandelijkse inleg hoef je ‘het goede moment’ nooit af te wachten. Je kunt natuurlijk ook eenmalig een bedrag inleggen. Dat kan vanaf € 10.000.

HET SLIMME AAN KNAB BELEGGEN

1. Bijna geen omkijken naar je beleggingen

Beleggen zou niet spannend moeten zijn. Wij houden de beurs voor je in de gaten en nemen beleggingsbeslissingen. Jij kunt via de Knab App rustig je vermogensontwikkeling volgen.

2. Wereldwijd gespreid tegen een aantrekkelijke prijs

We zorgen ervoor dat je geld wordt belegd in beleggingsinstrumenten die wereldwijd beleggen in verschillende soorten beleggingen, zoals aandelen en obligaties.

3. Loop nooit meer risico dan bij jou past

Via de vragenlijst kunnen we vooraf goed inschatten welk risico bij je past. Aan de hand daarvan krijg je een portefeuille met een bepaald risico toegewezen. Zo ga je nooit buiten je boekje.

4. Minder risico wanneer je doel dichterbij komt

Als je belegt voor een specifiek doel dan kun je er voor kiezen om het risico in je portefeuille af te laten bouwen naarmate dit moment dichterbij komt. Zo kom je niet voor grote verrassingen te staan als het niet goed gaat op de financiële markten terwijl je je geld bijna nodig hebt.

WAT ZIJN DE KOSTEN?

Dit zijn de kosten die Knab elk kwartaal achteraf bij je in rekening brengt.

  • Servicekosten: € 1 per maand, per rekening, inclusief BTW*
  • Beheervergoeding: 0,50% per jaar over je belegd vermogen**, inclusief BTW
  • Transactiekosten: Geen
  • Maximaal te betalen aan Knab: € 2.000 per jaar.

*Deze vergoeding ontvangt Knab om de kosten van het aanhouden van een rekening te kunnen dekken. Als actie hoef je het eerste jaar deze kosten niet te betalen.

** Deze vergoeding ontvangt Knab voor het beheer van je beleggingen. Over een eventueel liquide saldo betaal je geen beheervergoeding.

De instrumenten waarin wordt belegd, hebben ook een prijskaartje. Deze vergoeding ontvangen de aanbieders van de beleggingsinstrumenten die in je portefeuille zitten. De kosten zijn verwerkt in de koers van de beleggingsinstrumenten en worden niet apart in rekening gebracht. De hoogte van deze kosten is afhankelijk van de samenstelling van je portefeuille en zullen ongeveer tussen de 0,20% en 0,30% komen te liggen.Jeantine van der Feest
Jeantine heeft gewerkt als Product Manager Beleggen bij Knab


Deel via:

Ook interessant voor jou

Meer uit je geld halen door te beleggen?  Check Knab Beleggen

Iedereen kan beleggen bij Knab