Zo krijgt Antje Monteiro Nederlanders thuis aan het sporten

Antje Monteiro is musical-actrice, zangeres, moeder en founder van Fit at Home. Ondanks haar hoofdrol in Mamma Mia! en het ondernemerschap, doet ze er alles aan om fit te blijven. We spreken haar in het Beatrixtheater over haar ambitie en het succes van haar thuissportkanaal Fit at Home: “Ik wil heel Nederland fitter maken, want fittere mensen voelen zich beter. Met Fit at Home sport je thuis voor de tv op een moment dat het jou uitkomt. Voor mensen met een druk leven is dit ideaal.” Antje, je hebt een enorm druk bestaan met je hoofdrol in Mamma Mia! Hoe zorg je ervoor dat je fit blijft? “De rol van Donna is mijn droomrol. Het leven van Donna lijkt heel erg op mijn eigen, drukke leven. Het is natuurlijk hard werken. Ik doe 5 shows per week en werk méér dan fulltime. Naar de sportschool gaan, schiet er dan vaak bij in.”
Gepubliceerd
23 december 2018
Laatst geüpdatet
12 juli 2021
Leestijd
2 minuten
- Gepubliceerd: 21 december 2018
- Laatst geüpdate: 12 juli 2021
- Leestijd: 2 minuten

Antje Monteiro is musical-actrice, zangeres, moeder en founder van Fit at Home. Ondanks haar hoofdrol in Mamma Mia! en het ondernemerschap, doet ze er alles aan om fit te blijven. We spreken haar in het Beatrixtheater over haar ambitie en het succes van haar thuissportkanaal Fit at Home: “Ik wil heel Nederland fitter maken, want fittere mensen voelen zich beter. Met Fit at Home sport je thuis voor de tv op een moment dat het jou uitkomt. Voor mensen met een druk leven is dit ideaal.”

Antje Monteiro in Mamma Mia!

Antje, je hebt een enorm druk bestaan met je hoofdrol in Mamma Mia! Hoe zorg je ervoor dat je fit blijft?

“De rol van Donna is mijn droomrol. Het leven van Donna lijkt heel erg op mijn eigen, drukke leven. Het is natuurlijk hard werken. Ik doe 5 shows per week en werk méér dan fulltime. Naar de sportschool gaan, schiet er dan vaak bij in.

“Dankzij Fit at Home sport ik gewoon thuis op een moment dat mij goed uitkomt.”

“Ik ben super blij met mijn rol in Mamma Mia! en krijg er echt energie van. Veel vrouwen werken erg hard, hebben een druk gezinsleven en houden nauwelijks tijd over om te sporten. Maar als je hard werkt is, is het minstens zo belangrijk dat je fit blijft en ook iets doet dat je energie geeft. Dankzij Fit at Home sport ik gewoon thuis en op een moment dat mij goed uitkomt. Daarom vind ik het belangrijk dat het platform er is. Er zijn meer dan 900 workouts, van billen benen trainen tot Yoga. Er zijn ook lessen voor mannen, zoals kickboksen.

Waarom vinden Nederlanders het zo leuk om te sporten via Fit at Home?

“Net als veel Nederlanders blijf ik ook wel eens liever een hele dag op de bank liggen om te Netflixen. Maar ik denk dan altijd: eerst even Fit at Home, dan tijd voor Netflix. Dat werkt goed voor me, het voelt als een beloning. Dan sport ik 30 minuten en train ik bijvoorbeeld buik en billen met mijn vaste, digitale personal trainer. Meer tijd ben je er dan niet mee kwijt, terwijl de lessen écht goed in elkaar zitten. Om te zorgen voor het beste aanbod, werken we alleen met bekende en professionele Nederlandse personal trainers. Dit zijn dezelfde trainers die Gerard Joling, Johnny de Mol en Afrojack trainen en fit houden.”

“Als je geen fitgirl of fitboy bent, kun je toch comfortabel aan je gezondheid werken”

“De meeste mensen vinden het eigenlijk helemaal niet zo leuk om te bewegen. Dat is wetenschappelijk bewezen. Ik ben ervan overtuigd dat thuis sporten daarom zo comfortabel en toegankelijk mogelijk moet zijn. We geven Nederlanders nu de mogelijkheid om toch een goede work-out te doen, maar dan in 20 of 40 minuten. Dan ben je daarna ook echt trots op jezelf. En je zult ook echt merken dat je je na 2 of 3 keer per week sporten, echt fitter gaat voelen en je beter in je vel zit.”

Fit at Home

Je hele gezin fit: danslessen voor kids, yoga en bokslessen

“Iedereen kan voor een tientje per gezin super eenvoudig én verantwoord thuis sporten. Voor een ontzettend lage prijs kun je gewoon lekker trainen als je thuis bent. Je kan zelf bepalen wanneer je sport en je bepaalt ook zelf de intensiteit van je les. De lessen zijn geschikt voor beginners, maar ook voor intensieve sporters. De trainer geeft tijdens de les aan hoe je de oefeningen zwaarder of lichter kunt maken, door bijvoorbeeld je gewicht te verplaatsen of een andere houding aan te nemen. Je kunt het helemaal aanpassen naar je eigen niveau.

“Ik heb geen maatje 36, maar ben wel heel fit.”

"Door de les iets zwaarder te maken kun je groeien in je niveau en jezelf steeds verbeteren. Dat vindt iedereen leuk. En dat is gezond. Ik heb geen maatje 36, maar ben wel heel fit. Net als veel andere leden van Fit at Home. Ik krijg veel e-mails en positieve berichten van enthousiaste sporters. Veel deelnemers die hun vooruitgang zien, willen niet meer stoppen.”

Waarom besloot je eigenlijk om Fit at Home te starten?

“Ik ben alleenstaande moeder geweest van mijn dochter Romy. Ik vond het toen erg veel gedoe om óók nog naar de sportschool te gaan. Je moet bijvoorbeeld een oppas zoeken en daarna nog naar de gym rijden en omkleden. Ook toen Romy groter werd, bleef ik het een gedoe vinden om iedere keer naar de sportschool te gaan. Je bent weer tijd kwijt om ernaartoe te rijden en vaak zijn de lessen ingeroosterd op een moment dat het jou niet uitkomt. En je hebt ook het gevoel dat iedereen naar je kijkt, dus je moet steeds letten op wat je aantrekt. Dat wilde ik niet meer, dus toen dacht ik: dat kan beter!

Tweeëneenhalf jaar geleden ben ik verhuisd. Toen kwam ik een doos tegen met sport-dvd'tjes uit de jaren '80. Toen dacht ik: dat is raar, ik heb geen dvd-speler meer, dus hoe moet ik dat nu eigenlijk gaan doen? Hoe moeten alle andere vrouwen dat doen, die niet naar de sportschool willen of kunnen? Dat zal er toch wel zijn tegenwoordig, met Netflix en on demand tv? Toen ontdekte ik dat dit er helemaal niet was. Vanaf dat moment had ik nog maar één doel: zelf ervoor zorgen dat het er is. En dat is gelukt. Ik heb alles gefinancierd via crowdfunding. De funding was al binnen één dag rond. Daar ben ik best trots op!”

Wat zijn je toekomstdromen voor Fit at Home?

“Fit at Home lijkt me super geschikt om als werkgever aan je werknemers aan te bieden. Er worden veel preventieprogramma's aangeboden om je werknemers fit en gezond te houden. Zo heb je als werkgever minder verzuim.

“Het b2b-programma van Fit at Home helpt werkgevers om werknemers fitter te maken"

Het b2b-programma van Fit at Home is heel sympathiek. Voor een ontzettend lage prijs per werknemer, krijg je werknemers die beter in hun vel zitten. En het hele gezin mag Fit at Home gebruiken.

Motivatietrainingen op kantoor

Ik ga twee keer per jaar langs bij bedrijven op hun kantoor. Dan vertel ik over mijn motivatie om fit te blijven en geef ik training over een betere vitaliteit. Kijk, je bent wie je bent én je bent gebouwd zoals je bent gebouwd. Maar dat betekent niet dat je niet fit kunt zijn, óók als je geen maatje 36 hebt. Ik ben het ideale voorbeeld. Ondanks dat ik elke avond op toneel sta, ben ik enorm fit. En iedereen kan net zo fit worden. Dat wil ik heel graag delen met werknemers.”


Stenfinn Deguelle
Stenfinn werkte in 2018 en 2019 voor Knab. Hij schreef verschillende artikelen over (zakelijke) financiën.Deel via:

Compleet bankpakket voor een vaste prijs per maand  Check de Knab-rekening

Profiteer nu bij Knab van hét zakelijk bankpakket voor zzp'ers