Zo kom je in aanmerking voor Tozo 3

Het coronavirus woekert voort en dus blijft de overheid getroffen ondernemers zoveel mogelijk steunen. Inmiddels is een derde steunpakket actief. De meest relevante steunmaatregel voor zzp’ers is de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (TOZO). Of en hoe je in aanmerking komt voor de TOZO 3, vertelt Martijn Pennenkamp van Ikwordzzper.nl onderstaand filmpje. Niet in de gelegenheid de video te bekijken? Onder de video staat het verhaal van Martijn nog eens uitgeschreven.
Gepubliceerd
15 oktober 2020
Laatst geüpdatet
15 oktober 2020
Leestijd
3 minuten
- Gepubliceerd: 15 oktober 2020
- Laatst geüpdate: 15 oktober 2020
- Leestijd: 3 minuten

Het coronavirus woekert voort en dus blijft de overheid getroffen ondernemers zoveel mogelijk steunen. Inmiddels is een derde steunpakket actief. De meest relevante steunmaatregel voor zzp’ers is de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (TOZO). Of en hoe je in aanmerking komt voor de TOZO 3, vertelt Martijn Pennenkamp van Ikwordzzper.nl onderstaand filmpje. 


Niet in de gelegenheid de video te bekijken? Onder de video staat het verhaal van Martijn nog eens uitgeschreven.

 

 

 

 

 

 

Zo maak je aanspraak op Tozo 3

Tozo 3 is de meest recente steunmaatregel vanuit de overheid. Vooral voor zzp’ers die hun inkomen helemaal weg zien vallen. Tozo 3 is een aanvulling op je inkomen tot het sociaal minimum. Verdien je dus ónder het sociaal minimum, dan kun je aanvulling krijgen vanuit Tozo 3. 

Tozo 3 vraag je aan vanaf 1 oktober bij je gemeente. De regeling loopt tot 30 juni 2021. Doordat het druk is bij de gemeenten, kan het zijn dat de aanvraagprocedure pas later beschikbaar komt. Maar weet in ieder geval, hij start op 1 oktober. 

De voorwaarden voor Tozo 3

Om Tozo 3 aan te vragen, moet je aan een aantal voorwaarden voldoen als zzp’er:

  1. Je bedrijf staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel;
  2. Je bedrijf is vóór 17 maart 2020 opgericht;
  3. Je bent tussen de 18 en de AOW-gerechtigde leeftijd. (Daarboven kun je alleen een lening aanvragen);
  4. Je voldoet aan het urencriterium van 1.225 uur. 

Overheid laat urencriterium tijdelijk los

Als je dit jaar bent gestart, mag je ook rekenen met 23,5 uur per week. Voldoe je niet aan die uren, omdat je vanwege corona niet kunt werken? Dat geeft niet. Het urencriterium is wel losgelaten. Dus als je normaalgesproken 23,5 uur per week werkt, dan voldoe je aan het urencriterium. Ook al zit je thuis. 

Geen vermogenstoets, wél partnertoets

In tegenstelling tot eerdere berichten, is er geen vermogenstoets nodig om de Tozo 3 aan te vragen. Er is wél een partner inkomenstoets. Je mag samen niet meer dan het sociaal minimum verdienen, als je met een partner in één huishouden woont.  

Het sociaal minimum is (netto):

  • Gezamenlijk: € 1.512,90
  • Alleenstaande: € 1.059,03

Kom je hieronder? Dan voldoe je aan de voorwaarden en kun je de Tozo aanvragen. De Tozo is alleen een aanvulling tot dat bedrag. Dus samen zul je nooit meer dan de genoemde bedragen ontvangen. 

Uitkering via Tozo 3 is een gift

Als je de Tozo nodig hebt, hoef je dat bedrag niet terug te betalen. Je hoeft het ook niet op te geven bij de Belastingdienst, of belasting over te betalen. Het is een gift van de overheid. 

Hopelijk heb je het niet nodig. Mocht je het wel nodig hebben, dan wens ik je heel veel succes bij het zoeken naar andere verdienmodellen. Ik hoop voor iedereen dat deze crisis snel over. Dat we volgend jaar weer goed en gezond kunnen ondernemen. 

Bedankt voor het kijken naar deze video. Mijn naam is Martijn Pennenkamp. De groetjes.Knab
Met behulp van slimme technologie helpt Knab jou meer uit je geld te halen. Door je handige bespaartips en alerts te geven bijvoorbeeld.Deel via:

Hoe ga jij om met de coronacrisis?  Check onze tips

Profiteer nu bij Knab van hét zakelijk bankpakket voor zzp'ers