Zakelijke lening aanvragen: financier je bedrijf via crowdfunding

  • Gepubliceerd: 16 mei 2019
  • Laatst geüpdate: 16 mei 2019
  • 2 minuten

Je wilt investeren, uitbreiden of een bedrijf overnemen en je bent op zoek naar een geschikte financieringsvorm. Zoals je waarschijnlijk weet, kun je via meerdere wegen een zakelijke lening aanvragen. Maar wist je ook al dat crowdfunding een goede en snelle optie kan zijn?

GettyImages-950939856 (1)-1

Wanneer vraag je een zakelijke lening aan?

Je hebt een eigen bedrijf en je wilt graag vooruit. Misschien wil je een nieuwe machine aanschaffen, of een bedrijfsauto. Maar zeker wanneer je nog niet zo lang bezig bent, is de kans groot dat je investeringen nog niet met eigen geld kunt betalen. Geld lenen is dan een optie.

Er zijn natuurlijk heel veel verschillende redenen om een zakelijke lening aan te vragen. Hieronder vind je een aantal voorbeelden:

Waarom een bancaire lening niet voor iedereen geschikt is

Iedereen kent wel de traditionele leningen die je kunt aangaan bij de meeste grote banken. Bij deze zogenaamde ‘bancaire lening’ leen je een bedrag dat je gedurende de looptijd van de lening terugbetaalt. Over de aflossing van de lening betaal je rente.

Een probleem van dit soort leningen is dat ze niet altijd geschikt zijn voor kleinere bedrijven en bedrijven die net starten. Zo bieden niet alle geldverstrekkers leningen aan voor kleinere bedragen en zijn er een flink aantal eisen waar je als bedrijf aan moet voldoen wil je in aanmerking komen voor een lening.

Crowdfunding als vorm van bedrijfsfinanciering

Gelukkig zijn er een groeiend aantal vormen van alternatieve bedrijfsfinanciering die beter aansluiten bij de behoeften van kleine en middelkleine bedrijven. Een van de opties is om geld te lenen door middel van crowdfunding.

Bij crowdfunding ga je een lening aan bij meerdere private personen en/of bedrijven in plaats van bij een financiële instelling die garant staat voor het hele bedrag. Bij Knab Crowdfunding kun je al een zakelijke lening aangaan vanaf € 50.000.

Welke rente betaal je voor een lening via crowdfunding?

Net als bij een traditionele lening betaal je bij crowdfunding rente over het geleende bedrag. Deze rente verschilt per aanbieder. Bij Knab Crowdfunding ligt de gemiddelde rente tussen de 5-9%. De hoogte van de rente hangt onder andere af van de hoogte van het risico dat investeerders lopen wanneer ze hun geld aan jou beschikbaar stellen.

Regel je zakelijke lening via Knab Crowdfunding

Ben je benieuwd of crowdfunding geschikt is voor jouw bedrijf? Bij Knab Crowdfunding krijg je je eigen Crowdfund Coach die samen met jou kijkt wat de meest geschikte oplossing is voor jouw financieringsbehoefte. 

Vraag zakelijke lening aanArthur Buijs
Arthur werkt bij Knab. Knab helpt jou om grip te krijgen op je financiën en het maximale uit je geld te halen.


Op zoek naar een bedrijfsfinanciering?  Check Knab Crowdfunding

Profiteer nu bij Knab van de voordeligste zakelijke rekening van Nederland