Zakelijke inboedelverzekering: ook handig voor zzp’ers

Het is altijd slim om een inboedelverzekering af te sluiten voor je persoonlijke eigendommen. Maar hoe zit dat met je zakelijke eigendom? De meeste particuliere inboedelverzekeringen bieden wel een dekking voor zakelijke inventaris, maar vaak maar tot een maximum bedrag. Meestal rond de € 15.000. En dat bedrag overschrijd je sneller dan je denkt. Je hebt tenslotte spullen nodig om je werk uit te kunnen voeren. Daarom kan de zakelijke inboedelverzekering een uitkomst zijn.
Gepubliceerd
13 augustus 2018
Laatst geüpdatet
18 augustus 2021
Leestijd
2 minuten
- Gepubliceerd: 10 augustus 2018
- Laatst geüpdate: 18 augustus 2021
- Leestijd: 2 minuten

Het is altijd slim om een inboedelverzekering af te sluiten voor je persoonlijke eigendommen. Maar hoe zit dat met je zakelijke eigendom? De meeste particuliere inboedelverzekeringen bieden wel een dekking voor zakelijke inventaris, maar vaak maar tot een maximum bedrag. Meestal rond de € 15.000. En dat bedrag overschrijd je sneller dan je denkt. Je hebt tenslotte spullen nodig om je werk uit te kunnen voeren. Daarom kan de zakelijke inboedelverzekering een uitkomst zijn.

Zakelijke inboedelverzekering

Wat houdt een zakelijke inboedelverzekering in?

Met de zakelijke inboedelverzekering verzeker je al je zakelijke spullen. Denk hierbij aan de laptop die je wellicht hebt aangeschaft of bepaald gereedschap dat je voor je werk gebruikt. Daarnaast bewaar je misschien wel een handelsvoorraad in de schuur. Met deze verzekering ben je verzekerd als hieraan schade ontstaat. Ook als je een kantoor of bedrijfspand huurt en alles daar staat.

Naar zzp verzekeringen

Verschil tussen zakelijk en privé bezit

Verzekeraars maken altijd onderscheid tussen zakelijk en privé bezit. Voor jou als zzp’er kan dit nog wel eens door elkaar lopen, omdat je sommige spullen misschien zowel privé als zakelijk gebruikt. Denk aan je computer(s) of meubilair.

Heb je een bedrijfspand of een kantoor buitenshuis? Dan is het makkelijk. Alle spullen die je daar hebt staan, vallen onder je zakelijke bezit. Maar ook de zakelijke spullen die je thuis hebt, wil je natuurlijk verzekeren. De verzekeraar ziet iets als zakelijk bezit als je het hebt aangeschaft via je zakelijke rekening. Dan kun je het ook als zodanig verzekeren.

Wat dekt de zakelijke inboedelverzekering?

Zoals gezegd dekt de verzekering schade aan je zakelijke inboedel. Maar wat voor schade dan? Nou, eigenlijk komt het grotendeels overeen met een particuliere inboedelverzekering. Je bent verzekerd voor onder andere schade door brand, storm, water of diefstal.

Sommige verzekeringen dekken daarnaast ook het verlies van bijvoorbeeld creditcards, kasgeld, en/of bankpassen. Ook machinebreuk wordt soms gedekt, als je machines gebruikt en die kapot gaan. Dit soort dingen vind je altijd terug in de voorwaarden van je verzekeraar. Lees deze dus altijd door, om te checken wat precies verzekerd is en wat niet.

De verzekering afsluiten

Als je zeker weet dat je jouw zakelijke inboedel wilt verzekeren, kun je het beste eerst even contact opnemen met je inboedelverzekeraar. Soms kun je de particuliere dekking verder oprekken. Dat is handig als je alleen wat extra apparatuur wilt verzekeren voor je bedrijf.

Als je echt een losse zakelijke inboedelverzekering wilt afsluiten, kun je dat ook aangeven bij je particuliere verzekeraar. Mogelijk heeft die er een voor je en krijg je korting. Handig als je schade hebt aan zowel je particuliere als zakelijke inboedel. Dan wordt dat door een partij afgehandeld.

Niet de enige verzekering die je nodig hebt

Naast de inboedelverzekering voor ondernemers, zijn er nog meer zakelijke verzekeringen die je wellicht goed kan gebruiken. De bekendste onder de zzp’ers is waarschijnlijk de arbeidsongeschiktheidsverzekering. Een verzekering die het overwegen waard is, om zeker te zijn van inkomen als je onverwacht niet meer kunt werken.

Welke verzekeringen zijn handig voor zzp'ers?

Als zzp’er heb je het al druk genoeg en sta je er waarschijnlijk niet bij stil dat er allerlei verzekeringen zijn die jouw inkomen en financiën beschermen bij bijvoorbeeld schade of diefstal. Wij hebben daarom de belangrijkste verzekeringen voor zzp’ers voor je op een rij gezet. Wil je liever eerst weten welke risico's bij jouw werk horen? Daar lees je alles over in onze handige verzekeringsgids.

Regel jouw verzekeringen via Knab

Jouw zakelijke verzekeringen - zoals je beroeps- en bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering - regel je via Knab. Bereken vrijblijvend je premie en sluit ze direct af via de Knab App. 

Naar zzp verzekeringenJudith Hof
Judith werkte tussen 2016 en 2020 bij Knab. Ze begon als Service Expert en vanaf 2018 was ze een van onze content marketeers. .Deel via:

Sluit je zakelijke verzekeringen af met korting  Ontdek al onze verzekeringen

Profiteer nu bij Knab van hét zakelijk bankpakket voor zzp'ers