Vijf netwerktips van The Freelance Qommunity

We kruipen langzaam weer uit onze home-offices en stoffen onze visitekaartjes af! Kortom: we kunnen weer netwerken. Omdat we goed begrijpen dat je na een jaar radiostilte niet meer weet hoe dit moet in real life, hier vijf tips van The Freelance Qommunity waarmee je niet-awkward netwerkt.
Gepubliceerd
14 juli 2021
Laatst geüpdatet
3 april 2023
Leestijd
2 minuten
- Gepubliceerd: 13 juli 2021
- Laatst geüpdate: 3 april 2023
- Leestijd: 2 minuten

We kruipen langzaam weer uit onze home-offices en stoffen onze visitekaartjes af! Kortom: we kunnen weer netwerken. Omdat we goed begrijpen dat je na een jaar radiostilte niet meer weet hoe dit moet in real life, hier vijf tips van The Freelance Qommunity waarmee je niet-awkward netwerkt.

IMGL8657 copy

1. Zorg voor een frisse nieuwe pitch

Je carrière als zelfstandig ondernemer zit altijd in de lift dus zorg dat je altijd een sterke omschrijving van jezelf op zak hebt. Laat in deze mum van tijd zien wat je kernwaarden zijn. Geef bijvoorbeeld antwoord op de vraag “Ik stap ‘s ochtends m’n bed uit om X te doen.” Of “ik maak impact doordat…”

2. Break the bubble

Van nature stap je waarschijnlijk snel op mensen af die op je lijken, maar - nu volgt een behoorlijke open deur over een open blik - netwerken buiten je bubbel is veel leuker. Streef naar diversiteit en stap eens op iemand af die verder van je af staat. Maak een praatje met de gezellige barista of nog beter: wissel af en toe van werkplek in een andere stad!

3. Work less, network more

Je netwerk is de fundering onder je ondernemerschap, dus investeer hierin. Geef jezelf bijvoorbeeld het doel om elke week twee nieuwe mensen te ontmoeten. Het gevaar is dan weer wel dat je met Jan en die gezellige barista de hele dag door koffie zit te drinken. Snappen wij wel. Plan daarom wekelijks een vast moment in voor nieuwe contacten. Zo plant Qommunity Qollega (oftewel: member) Anneli op vrijdag regelmatig wandeldates in met opdrachtgevers of freelance Qollega’s. Et voila! Connecten tijdens een lawa (lange wandeling). Scoor je ook nog eens punten bij je stappenteller.

4. Blijf plakken

Wie weet vind je morgen wel je nieuwe (s)partner for life dus zorg dat je blijft hangen! Een visitekaartje in de vorm van een neptatoeage? Kan. Blijf je ieder geval plakken. Een QR-code die direct naar je website linkt? Kan ook! Zet je je in voor duurzame en groene projecten? Dan is een visitekaartje die je in de grond kunt planten misschien wel heel tof. Je begrijpt: go crazy en vind iets wat bij jou past. Voeg iemand achteraf meteen toe op LinkedIn en stay lekker in touch. Hadden we al gezegd dat je netwerk belangrijk is?

5. Je kan het!

Vind je het toch nog spannend in het nieuwe normaal? Screenshot deze affirmaties en lees ze rustig terug als je naar de wc gaat:

• Ik heb de juiste energie
• Ik ben kneitergoed in wat ik doe
• Ik ben het grootste cadeau voor een ander als ik 100% mezelf ben
• Ik sta open voor nieuwe connecties en verbindingen
• Mensen vinden het léuk als ik ze benader dus let’s go
• Het is niet erg dat het licht in de wc zojuist uit is gegaan. High-five jezelf en voel je direct verlicht!

Sluit je aan bij The Freelance Qommunity

Heb je ook netwerkkriebels? The Freelance Qommunity is een platform dat freelancers aan elkaar verbindt. Sluit je aan en join meteen het gezelligste freelance netwerk van Nederland. Leuk weetje: Tot 31 juli kun je voor de helft van de prijs het membership uitproberen.
The Freelance Qommunity
Freelancen hoeft helemaal niet zo eenzaam, onzeker of moeilijk te zijn. Wij geloven dat naast vrijheid en zelfstandigheid, verbinding en zekerheid ook bij the freelance life hoort. The Freelance Qommunity is een online platform dat freelancers helpt aan een ijzersterk netwerk, de juiste kennis en die vette nieuwe klus. Zo maken we van freelancen het leukste beroep van de wereld!


Deel via:

Het gezelligste freelance-netwerk van Nederland  Sluit aan bij Qommunity!

Profiteer nu bij Knab van hét zakelijk bankpakket voor zzp'ers