Startersgids voor zzp'ers
zo maak je een solide start

Je hebt de eerste zaken geregeld: een KVK-nummer, een ambitieus plan en een zakelijke bankrekening. Hoe ga je nu verder? Er komt veel op je af en je hebt een aantal keuzes te maken. Als bank voor zzp’ers weten we goed waar je mee te maken krijgt. Daarom helpen we je met deze gids aan een goede start. Let’s go!

1
Meteen aan de slag met je zakelijke rekening

Overzicht houden over je zakelijke geldstromen is een vak apart. Daarom is het handig om verschillende rekeningen aan te maken en deze een eigen naam te geven. Zonder extra kosten. Als je dit direct goed inricht, levert dit je bij je belastingaangiftes veel profijt op. Meteen aan de slag? Check de tips in de video.

2
Slimme seintjes inrichten

Blijf op de hoogte van betalingen van opdrachtgevers en klanten. Stel een gratis alert voor inkomende betalingen in via jouw persoonlijke bankomgeving. Je krijgt dan een pushbericht zodra er een betaling binnenkomt.

3

Eerste hulp bij je administratie

Kun jij wel wat hulp gebruiken bij je boekhouding? Een boekhouder kan je redder in nood zijn. Maar het is wel handig om ook zelf de basis te begrijpen.

Een boekhoudkoppeling in 3...2...1...

Overweeg je een boekhoudpakket? Dan hebben wij iets voor je: de automatische boekhoudkoppeling. Hiermee kun je real time zakelijke transacties synchroniseren en hoef je geen bankdata te exporteren, downloaden of uploaden. 

Razendsnel instellen

Een automatische boekhoudkoppeling met jouw favoriete boekhoudpakket kost € 1,50 per maand. Je stelt deze makkelijk in via jouw persoonlijke bankomgeving. Volg het stappenplan en de volgende werkdag is je boekhoudkoppeling actief! 

4
Merk en marketing

Als zzp'er doe je alles zelf, dus ook je marketing. Hoe je jezelf positioneert begint natuurlijk al met een goede bedrijfsnaam, maar er is meer wat je kunt doen. Zo kun je:

Tip: Download onze gratis Starterskit. Daarin vind je onder andere tips over hoe je social media inzet voor je bedrijf.

5
How to: samenwerken met zzp'ers

Samenwerken met andere zzp’ers is helemáál geen gek idee. Je kunt elkaar versterken of op nieuwe ideeën brengen. Met elkaar, of voor elkaar. Hoe? Jij schrijft bijvoorbeeld de tekst en een zzp-collega bouwt de website voor jullie gezamenlijke klant. Ontdek hoe je als zzp’er in contact komt met andere zzp’ers.

6
Zzp verzekeringen: zeker van je zaak

Ben jij al verzekerd voor zakelijke risico's? In onze gids check je welke verzekeringen nuttig zijn in jouw situatie. En als je weet welke risico's je wilt afdekken, sluit je ze voordelig af via onze partner. 

7
Geld voor later

Er komt een moment waarop je met pensioen gaat. Als je zzp’er wordt, bouw je - naast AOW - geen pensioen op. Dit kun je gelukkig wel zelf aanvullen. In 8 routes naar een zzp pensioen ontdek je hoe je dit doet. 

8
“Amsterdam, we have a problem”
Loop je tegen een probleem aan of kom je er even niet uit? Geen zorgen. Onze sterren van de Servicedesk zitten voor je klaar. Vanaf onze basis in Amsterdam staan we je bij met raad en daad. 363 te dagen per jaar bereiken, tot 20.00 ‘s avonds. Neem contact op met Knab
9
Lage zakelijke bankkosten

Je hebt waarschijnlijk al gekozen voor Knab Zakelijk. Goede keuze, want je kunt vijf betaalrekeningen open en zoveel spaarrekeningen als je wil. Daarnaast zijn binnen je pakket 500 transacties per jaar inbegrepen. Goed voor een mooie start.

10
De handigste tips en duidelijke info

Iedere week schrijft Knab relevante artikelen voor zzp'ers. Ontdek ze hier op de Knab Bieb!

Ga naar de Bieb

Sten Deguelle - Content Specialist

"Zzp'ers verliezen vaak veel tijd met het regelen van kleine zaken. Zonde. Daarom heb ik met mijn collega's deze checklist gemaakt. Zo helpen we je om een slimme start te maken met je eigen onderneming. Veel succes!"