Rob van The Market Club: 'We hebben alle maatregelen geoefend'

Eerder mochten contactberoepen als kappers, schoonheidsspecialisten en opticiens weer aan de slag. En sinds 1 juni mogen ook horecaondernemers weer gasten ontvangen in hun zaak. Rob van restaurant The Market Club vertelt hoe hij ervoor zorgt dat hij veilig gasten kan ontvangen en hoe de afgelopen periode voor hem was.
Gepubliceerd
5 juni 2020
Laatst geüpdatet
21 juli 2020
Leestijd
2 minuten
- Gepubliceerd: 5 juni 2020
- Laatst geüpdate: 21 juli 2020
- Leestijd: 2 minuten

Eerder mochten contactberoepen als kappers, schoonheidsspecialisten en opticiens weer aan de slag. En sinds 1 juni mogen ook horecaondernemers weer gasten ontvangen in hun zaak. Rob van restaurant The Market Club vertelt hoe hij ervoor zorgt dat hij veilig gasten kan ontvangen en hoe de afgelopen periode voor hem was.

Liever lezen? Onder de video hebben we het interview voor je uitgeschreven.

 
 
 
Video Thumbnail
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
1:45
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wil je jezelf eens voorstellen?

"Hoi, ik ben Rob van The Market Club. Welkom in ons restaurant. Ons concept is shared dining, speciaalbieren en heerlijke cocktails. Begin 2019 zijn wij gestart met dit mooie concept. Dit ging supergoed maar toen kregen we te maken met deze crisis. Dat was toch best wel even schakelen."

Hoe ben je met de intelligente lockdown omgegaan?

"Natuurlijk wilden we onze gasten blijven bedienen. Dagelijks bedachten wij speciale gerechten die we deelden op social media met mooie foto's. Op die manier konden de gasten dat bij ons bestellen en brachten wij dat op de fiets en scooter langs de deuren."

Nu mag je ook weer gasten ontvangen!

"Het is heel fijn dat we de gasten weer mogen ontvangen. Uiteraard hebben we daar wel de nodige maatregelen voor moeten treffen. Bij binnenkomst doen we direct de gezondheidscheck bij de gasten. Is de gast gezond, dan mag hij of zij zijn handen desinfecteren. En is daarna van harte welkom."

Wat voor maatregelen heb je in je zaak getroffen?

"Als de gast aan tafel gaat zitten, ligt de menukaart al klaar. Dit is in de vorm van een papieren placemat, die we eenmalig gebruiken. Verder hebben we ook de tafelindeling veranderd, zodat we die 1,5 meter in acht kunnen houden. Hiervoor hebben we afzettafels neergezet. De gasten krijgen hierop hun eten geserveerd, waarbij ze hun eigen bordje en drankje op hun eigen tafel kunnen neerzetten. Hierdoor hebben ze voldoende ruimte en hoeven wij niet te dicht bij de gast te komen."

Een hoop nieuwe maatregelen, dat is vast wel even wennen

"Zeker. Maar alle maatregelen hebben we met het personeel geoefend. Verder komt het neer op veel je handen wassen en zorgen dat je echt op je hygiëne let. Daar waar nodig gebruiken we handschoentjes."

Hoe zorg je ervoor dat het weer gaat lopen?

"Om iedereen te informeren dat we weer open zijn hebben wij een mail gestuurd om al onze gasten weer van harte welkom te heten. Daarbij hebben we een hele leuke actie bedacht op onze social media kanalen waarbij je korting krijgt op je volledige rekening."

Nog een tip voor andere ondernemers?

"Mijn tip voor andere horecaondernemers: er zijn genoeg betaalbare alternatieven om jouw onderneming nog veiliger te maken. Denk bijvoorbeeld aan onze papieren placemats." 

En wil je iets tegen je toekomstige gasten zeggen?

"We zijn heel erg blij dat we weer open zijn. En we kunnen niet wachten om jullie weer te ontvangen. Het biertje staat al koud!"

Meer over ondernemen tijdens de coronacrisis

Is jouw bedrijf ook weer open en wil je dat op een feestelijke manier delen? Maak dan een Instagram Story met onze speciale filter! Of lees je graag meer over andere ondernemers die nu weer open mogen? Bekijk hier het interview met kapper Kalpani, schoonheidsspecialiste Kim en opticien Harry.

Ook kun je op onze speciale pagina alles lezen over corona en je geldzaken.Knab
Met behulp van slimme technologie helpt Knab jou meer uit je geld te halen. Door je handige bespaartips en alerts te geven bijvoorbeeld.


Deel via:

Ook interessant voor jou

Hoe ga jij om met de coronacrisis?  Check onze tips

Profiteer nu bij Knab van hét zakelijk bankpakket voor zzp'ers