Ondernemen met Layla de Vries van Taarten & Zo

Knab is trots op zijn ondernemende klanten. Daarom zoeken we ze regelmatig op om ze over hun bedrijf te laten vertellen. Dit keer Layla de Vries. Ze vertelt over haar smakelijke bedrijfje Taarten & Zo en hoe zij haar financiën heeft geregeld. Bekijk de video of lees eronder het interview!
Gepubliceerd
14 februari 2020
Laatst geüpdatet
4 november 2020
Leestijd
2 minuten
- Gepubliceerd: 12 februari 2020
- Laatst geüpdate: 4 november 2020
- Leestijd: 2 minuten

Knab is trots op zijn ondernemende klanten. Daarom zoeken we ze regelmatig op om ze over hun bedrijf te laten vertellen. Dit keer Layla de Vries. Ze vertelt over haar smakelijke bedrijfje Taarten & Zo en hoe zij haar financiën heeft geregeld. Bekijk de video of lees eronder het interview!

 

Wie zit er voor ons?

“Ik ben Layla de Vries, 26 jaar. Ik ben parttime-assistentaccountant, maar ook parttime-bakster. Ik woon in Terneuzen." 

Wat doe je met je bedrijf Taarten & Zo? 

“Mijn bedrijf is voornamelijk gericht op allerlei zoete lekkernijen. Ik maak taarten, maar ook brownies en cupcakes. Eigenlijk van alles. Ik wil mensen blij maken met alles wat ik bak en creëer. Ik maak best vaak speciale themataarten. Vooral kindertaarten hebben vaak een thema. Er zijn ook steeds meer mensen die mij de vrije hand geven. Die zeggen: 'Deze kleur wil ik erin, die smaak, maak er maar iets moois van. Verras me met een mooie taart.

Hoe ziet jouw gemiddelde week eruit? 

“Van maandag tot en met donderdag werk ik bij een accountantsbureau in Terneuzen. 's Avonds ben ik dan bezig met alle voorbereidingen voor al mijn taarten. Wat wil de klant? Ik bereid m'n recepten voor en maak boodschappenlijstjes. Vanaf donderdagavond begint mijn bak-weekend. Dan begin ik met het bakken van taarten.”

Wat maakt jou en jouw bedrijf uniek? 

“Het klantcontact verloopt - voornamelijk in het begin - via Instagram of Facebook. Eigenlijk allemaal via social media. Ik denk dat het het totaalplaatje is dat mensen graag willen zien: fijn klantcontact, dat ze zelf mogen bepalen hoe de taart eruitziet, hoe die smaakt. Alles tot in detail. Dat we er samen zo uit komen, dat het hele proces goed loopt, ik denk dat dat mij wel uniek maakt.”

Hoe regel je de financiën voor je bedrijf?

“Op dit moment doe ik mijn boekhouding nog zelf. Op een zeker moment wil ik dat wel uit handen gaan geven. Dan kan ik me meer focussen op m'n eigen bedrijf. Die wil ik natuurlijk laten groeien.

Let je wel een beetje op de kleintjes? 

Ik heb eigenlijk weinig kosten, omdat ik alles vanuit huis doe. Dat scheelt. Op m'n ingrediënten zal ik niet snel besparen. Dat is toch de kern van het product dat ik lever. De kwaliteit van m'n taarten moet gewoon goed zijn. Ik zou qua besparing misschien wel efficiënter om kunnen gaan met mijn tijd. Of ik kan m'n recepten aanpassen waardoor ik minder voedsel verspil.”

Wat vind je als ondernemer belangrijk aan een bank? 

“Ik vind het belangrijk dat ik makkelijk verschillende spaarpotjes kan aanmaken. Ik heb nu bijvoorbeeld verschillende spaarpotjes voor mijn belastingen. Straks wil ik ook nog een aparte rekening voor m'n inkoop en - als ik wat groter ben - voor de verkoop. Dat gaat allemaal heel makkelijk bij Knab. Het is echt zo geregeld.”

Het is Valentijnsdag. Een speciale dag voor jouw bedrijf? 

“Ik probeer tijdens dit soort bijzondere dagen wel iets leuks te creëren ja. Niet alleen met Valentijnsdag, maar ook voor Pasen, kerst en alle andere speciale dagen. Voor de valentijnsdag-actie heb ik drie verschillende producten gemaakt. Een witte chocolade-fudge met frambozen. Die is helemaal besprenkeld met valentijns-glitters. Daarnaast heb ik twee taarten. Een naked-taart in hartjesvorm en een roze chocoladetaart met 'LOVE' erop. Helemaal in valentijns-sferen dus!"

Waar staat je bedrijf over 5 jaar? 

“Ik hoop dat ik dan echt een eigen concept heb dat sterk in de markt staat. Zodat ik meer mensen kan bereiken. En natuurlijk dat ik een eigen bedrijfsruimte heb met een eigen keuken. Wie weet heb ik wel een eigen winkel waar mensen stukjes taart kunnen eten en lekkere koffie kunnen drinken.
Knab
Met behulp van slimme technologie helpt Knab jou meer uit je geld te halen. Door je handige bespaartips en alerts te geven bijvoorbeeld.


Deel via:

Hét zakelijk bankpakket voor zzp'ers!  Check de Knab-rekening

Profiteer nu bij Knab van hét zakelijk bankpakket voor zzp'ers