Ondernemen met Laetitia en Miranda van NJAmsterdam

Regelmatig gaan we op bezoek bij onze ondernemende klanten en vragen we ze het hemd van het lijf. Ditmaal vertellen de tweelingzussen Laetitia en Miranda Ruchtie van het sieradenmerk NJAmsterdam over hun bedrijf en hoe ze hun geldzaken regelen. Bekijk de video of lees eronder het interview!
Gepubliceerd
19 juli 2019
Laatst geüpdatet
4 november 2020
Leestijd
2 minuten
- Gepubliceerd: 19 juli 2019
- Laatst geüpdate: 4 november 2020
- Leestijd: 2 minuten

Regelmatig gaan we op bezoek bij onze ondernemende klanten en vragen we ze het hemd van het lijf. Ditmaal vertellen de tweelingzussen Laetitia en Miranda Ruchtie van het sieradenmerk NJAmsterdam over hun bedrijf en hoe ze hun geldzaken regelen. Bekijk de video of lees eronder het interview!

 

Willen jullie jezelf voorstellen?

"Ik ben Laetitia Ruchtie en ik ben edelsteenkundige." "Ik ben Miranda Ruchtie en ik ben ontwerpster van de sieraden van NJAmsterdam." 

Wat maakt NJAmsterdam uniek?

"Bij ons koop je niet alleen een sieraad, je koopt bij ons ook het verhaal. We vertellen alles over de edelstenen, maar wij vinden het ook belangrijk om te vertellen hoe ze worden gemaakt."

"Met NJAmsterdam verkopen wij handgemaakte sieraden. We selecteren al onze edelstenen zelf en die testen we op echtheid, originaliteit en op kwaliteit. En ontwerpen doen we allemaal zelf, dus daar maak je je ook uniek mee. Moeder Natuur zorgt voor de edelstenen, die zijn al uniek, en wij maken ons ontwerp altijd in een kleine oplage."

Hoe worden de sieraden gemaakt?

"Het is geen machinewerk, het is allemaal handwerk dat op Bali wordt uitgevoerd. Wij betalen een fair tradeprijs, dus zij krijgen ook een eerlijk salaris uitbetaald. Zo kunnen hun kinderen naar school, en kunnen ze een normaal gezinsleven hebben."

"En we geven altijd een bijdrage aan Balinese Animal Welfare Association (BAWA). We nemen de stenen van de natuur, en wij geven op die manier ook weer terug."

Hoe verkopen jullie de sieraden?

"We hebben verschillende verkooppunten, waarbij onze webshop het allerbelangrijkste is. Daarnaast worden we verkocht in het Rijksmuseum en staan we op ambachtelijke markten en landgoedfairs. Die duren vaak een paar dagen."

"Op landgoedfairs staan we omdat daar onze doelgroep vooral rondloopt. Dat zijn vooral de vrouwen die wat meer geld willen besteden aan sieraden."

Hoe betalen jullie klanten voor de sieraden?

"Dat is bij ons denk ik wel voor 95% via ons mobiel pinkastje. Daar zijn wij natuurlijk heel erg blij mee, want dat gaat direct naar onze Knab-rekening. En wij lopen niet meer met cash geld."

Wat vinden jullie belangrijk aan een bank?

"Ik denk dat de bank persoonlijk moet zijn, en ook innovatief. Wij zijn best heel erg druk met onze edelstenen, en met ontwerpen. Dan hebben we helemaal geen tijd voor alle financiële ontwikkelingen. Het was dan ook fijn dat we het pinapparaatje wat we wilden koppelen aan onze rekening, heel snel geregeld hadden bij Knab."

"We hadden ook bedacht dat we een spaarrekening wilde, voor onze reizen. Zo'n spaarrekening is echt in een paar seconden geopend. Dat maakt het natuurlijk wel heel prettig."

Waarom hebben jullie voor Knab gekozen?

"Natuurlijk allereerst vanwege de kosten, het is een goedkope bank. Maar het is dus ook een zakenpartner."

Waar staan jullie over vijf jaar?

"Over vijf jaar, dat klinkt nog zo ver weg, maar dan is ons Kiliaan-collectie verder uitgebreid. Dat is onze high-end collectie. En dan gaan we denk ik meer richting goud. Ook ontwikkelen we dan wat meer specifieke producten voor musea. Verder liggen we dan in verschillende kleine juwelen boetieks liggen."

"En we denken dat we dan vaker naar Bali moeten om weer sieraden te laten maken. Dat is altijd fijn!"Knab
Met behulp van slimme technologie helpt Knab jou meer uit je geld te halen. Door je handige bespaartips en alerts te geven bijvoorbeeld.


Deel via:

Ook interessant voor jou

Hét zakelijk bankpakket voor zzp'ers!  Check de Knab-rekening

Profiteer nu bij Knab van hét zakelijk bankpakket voor zzp'ers