Ondernemen met Ilse Jespers van Paard & Partner

Knab is dol op zijn ondernemende klanten. Regelmatig zoeken we er eentje op om het unieke verhaal achter de onderneming vast te leggen op camera. Dit keer gingen we langs bij Ilse Jespers. Met haar datingsite Paard & Partner brengt ze vrijgezellen met dezelfde passie op een bijzondere manier bij elkaar. 
Gepubliceerd
4 oktober 2019
Laatst geüpdatet
4 november 2020
Leestijd
3 minuten
- Gepubliceerd: 2 oktober 2019
- Laatst geüpdate: 4 november 2020
- Leestijd: 3 minuten

Knab is dol op zijn ondernemende klanten. Regelmatig zoeken we er eentje op om het unieke verhaal achter de onderneming vast te leggen op camera. Dit keer gingen we langs bij Ilse Jespers. Met haar datingsite Paard & Partner brengt ze vrijgezellen met dezelfde passie op een bijzondere manier bij elkaar. 

Niet in staat om de video te bekijken? Onder de video vind je de uitgeschreven versie van het interview.

 

Wie ben je en waarom ben je gaan ondernemen?

“Ik ben Ilse Jespers, 34 jaar en woon in Breda. Ik heb eigenlijk heel m’n leven al mensen met elkaar verbonden. Vooral zakelijk maar ook privé. En nu ik dat echt als mijn beroep kan doen - mensen bij elkaar brengen, en helemaal in de liefde - is dat het allerleukste wat je kan doen.”

Waarom die focus op mensen met een passie voor paarden?

"Ik heb zelf veel met paarden omdat ik ben opgegroeid in een echt paardenbedrijf. Met familie die helemaal in de paarden zit. Ik heb ook mijn kantoor op een dressuurstal in Brabant. Bij de datingsite Paard & Partner melden zich vooral mensen die als hobby hun paarden hebben en dus heel veel tijd bezig zijn met die paarden." 

Was er behoefte aan zo’n site voor deze doelgroep?

"Een paard als hobby, daar gaat heel veel tijd maar ook geld in zitten. Mensen komen daardoor ook niet heel gemakkelijk met anderen in contact. En daarom heb ik eigenlijk Paard & Partner opgericht. Zodat ze wel de mogelijkheid hebben om met andere paardenliefhebbers in contact te komen."

Je organiseert ook activiteiten, wat moeten we ons daarbij voorstellen?

"Ik organiseer bijvoorbeeld een buitenrit. Dan gaan ze twee uur lang op het paard het bos in, of de hei of het strand op. Daarna gaan ze lunchen met z'n allen. Dat is echt een hele gezellige sfeer en een hele leuk manier om elkaar te leren kennen. Want je bent lekker met je hobby bezig, het is heel vrijblijvend en je bent met een groep. Dus je hoeft niet gelijk één op één met iemand gekoppeld te zijn."

Wat betekent ondernemerschap voor jou?

"Je kan wel zeggen dat ik een echte ondernemer ben. Ik heb meerdere bedrijven opgericht, vooral in de paarden. Maar daardoor merk ik dat ik ook steeds op zoek blijf naar nieuwe uitdagingen. Ik ben echt een pionier die nieuwe dingen wil gaan ondernemen. En daardoor wil ik ook heel graag anderen helpen om een bedrijf op te gaan zetten. Misschien te investeren, ze te coachen, nieuwe leuke ondernemingen neer te zetten."

Hoe regel je de financiën?

"Wij gingen samenwonen; ik, mijn vriend en mijn zoontje. We wilden ook graag één rekening. Daarom hebben we voor Knab gekozen. Omdat je heel makkelijk samen een rekening op kan zetten en aparte potjes kunt aanmaken. Zo kun je dus toch een beetje gescheiden je bankzaken doen, maar ook gezamenlijk." 

Vandaag is het - niet geheel toevallig - dierendag. Wat doe jij daarmee?

"Dierendag is natuurlijk de perfecte dag voor de mensen van Paard & Partner. Ze geven extra aandacht en liefde aan het paard. En het zou heel leuk zijn als ze dat ook aan iemand anders kunnen geven. Dus ik heb een leuke actie bedacht die je op mijn website kunt zien."Knab
Met behulp van slimme technologie helpt Knab jou meer uit je geld te halen. Door je handige bespaartips en alerts te geven bijvoorbeeld.


Deel via:

Ook interessant voor jou

Hét zakelijk bankpakket voor zzp'ers!  Check de Knab-rekening

Profiteer nu bij Knab van hét zakelijk bankpakket voor zzp'ers