Geld lenen: groeien en uitbreiden via crowdfunding

  • Gepubliceerd: 2 mei 2018
  • Laatst geüpdate: 15 augustus 2018
  • 3 minuten
Als ondernemer is je bank vaak het eerste aanspreekpunt voor een financiering. Daarom is het goed om te weten dat zakelijke klanten ook bij Knab kunnen aankloppen om een groeiplan, herfinanciering, uitbreiding of overname te realiseren. Een financieringsspecialist van Knab Crowdfunding checkt met jou welke vorm van geld lenen bij je plannen past. Hoe dat precies werkt, lees je hier.
ondernemers-kijken-naar-tablet

geld lenen met een groeifinanciering

Sinds 2016 biedt Knab financieringsmogelijkheden aan voor ondernemers. Dat doen we via Knab Crowdfunding, een innovatief platform dat ondernemers in staat stelt om hun bedrijfslening te financieren via crowdfunding. Inmiddels hebben meer dan zestig ondernemers op die manier een succesvolle financiering geregeld.

Waar kun je de lening voor gebruiken?

De ondernemers die je voorgingen gebruikten hun crowdfund-lening voor een uiteenlopend aantal zaken. Zo is een crowdfund-lening erg geschikt voor het ophalen van groeikapitaal of een bedrijfsuitbreiding.

De leningen worden ook regelmatig gebruikt om een discrete bedrijfsovername te financieren of als een tijdelijke financiering voor seizoensgebonden in- en verkoop. Een specialist van Knab Crowdfunding kan je hierin adviseren.

Remko Jansen van Knab Crowdfunding licht toe: “We willen onze zakelijke Knab-klanten graag helpen met hun financieringsbehoefte. We kijken dan samen vrijblijvend naar de mogelijkheden." 

Altijd Een passende oplossing met 
het financieringsnetwerk van Knab

Past een andere financieringsvorm beter bij jouw situatie? Dan kijkt de specialist naar een duurzame oplossing binnen het (alternatieve) financieringsnetwerk van Knab.

Remko Jansen legt uit: "Soms adviseren we crowdfunding, maar we gaan altijd uit van de financieringsbehoefte van de klant. Als bijvoorbeeld blijkt dat factoring beter past bij de situatie van de ondernemer, dan adviseren we factoring. Wij zijn dus ook echt een sparringpartner”. 

Waarom is financieren via crowdfunding een goed idee?

Financieren via crowdfunding heeft een aantal voordelen.

Support van de Knab-crowd
De lening wordt gezamenlijk gefinancierd door de 200.000 zakelijke en particuliere klanten van Knab, de investeerders. Iedere investeerder gelooft in jouw onderneming. Dat is best een fijn gevoel als je groeiplannen hebt. En Knab investeert altijd 10% mee.

Media aandacht: persbericht, pagina en social media
Met jouw leningaanvraag genereer je meteen aandacht voor je bedrijf. Je krijgt namelijk een eigen pagina op de website van Knab, waar ook ruimte is voor je bedrijfsvideo. En onze PR-afdeling stuurt een persbericht naar vak- en regionale media. Daarnaast promoten wij je op social media.

Benieuwd hoe andere ondernemers dit hebben ervaren?

Lees dan de verhalen van de ondernemers. Music at Work haalde € 200.000 op voor een groei- en herfinanciering en Wilmod Heating & Systems financierde € 300.000 voor de vertrouwelijke overname van een concurrent.

Oké, interessant... En nu?

Je hebt eerst een vrijblijvend intakegesprek met een specialist van Knab Crowdfunding. Nadat je besloten hebt om een lening aan te vragen krijg je meteen een Crowdfund Coach die je helpt met processen als documentatie, kredietcheck, beoordeling en goedkeuring.

Vervolgens wordt jouw pitch gepubliceerd en kunnen onze klanten investeren in jouw bedrijfslening. Je ontvangt het leenbedrag binnen 14 dagen na een succesvolle funding. Knab geregeld, toch?Stenfinn Deguelle
Stenfinn heeft dit artikel geschreven voor Knab, de online bank die het anders doet


Op zoek naar een bedrijfsfinanciering?  Check Knab Crowdfunding

Profiteer nu bij Knab van de voordeligste zakelijke rekening van Nederland