Crowdfunding investeren: zo laten onze klanten geld groeien

  • Gepubliceerd: 11 mei 2018
  • Laatst geüpdate: 20 juli 2018
  • 2 minuten

Wist je al dat 35% van alle investeerders van Knab Crowdfunding een zakelijk klant van Knab is? Ook jij kunt, net als onze andere investeerders, heel eenvoudig via crowsfunding investeren in bedrijfsleningen. Met een gemiddeld bruto rendement van 5-9% kan dit best aantrekkelijk zijn.

Man met iPad en koffie checkt investeringen in een koffiebar

via Crowdfunding Investeren: zo werkt het


Knab Crowdfunding is een innovatief crowdfundplatform waar investeerders en ambitieuze ondernemers samenkomen. Investeerders kunnen daar zelf kiezen in welke bedrijfsleningen ze willen investeren. Investeren via Knab Crowdfunding is exclusief voor klanten van Knab.

Alleen na een intensief controletraject van Knab en met een goed ondernemingsplan wordt zo’n bedrijfslening aangeboden aan de Knab-crowd, de investeerders. Je investeert het totale bedrag altijd samen met andere Knab-klanten. Knab investeert zelf ook altijd 10% mee.

“35% van de investeerders in bedrijfsleningen is een zakelijke klant van Knab”

Groeikapitaal
De bedrijven die een financiering nodig hebben, kunnen dit alleen gebruiken als groeikapitaal. Denk dan bijvoorbeeld aan een succesvolle ondernemer die een derde filiaal opent, een concurrent inlijft of een webshop die seizoensgebonden werkkapitaal nodig heeft. Na 2 jaar zijn er al meer dan 60 van deze bedrijfsleningen gefinancierd via de klanten van Knab.

Waar kun je in investeren?
Benieuwd waar je zoal in kunt investeren? Check dan de eerdere bedrijfsleningen waarin andere Knab klanten in hebben geïnvesteerd.

Investeren: hoe werkt dat?

Investeren is niet moeilijk. Als je een zakelijke rekening hebt bij Knab, kun je, na een eenvoudige registratie, meteen beginnen met investeren in bedrijfsleningen via crowdfunding.

Je investeert namelijk al vanaf € 100 per lening. Naast de € 5 die je al betaalt voor Knab Zakelijk betaal je geen abonnementskosten. Je bent ook niet verplicht om meer dan één investering te doen. Dit is overigens wel aan te raden, om je risico te spreiden.

Iedere lening verschilt weer en kent een ander risico. Lees je daarom goed in voordat je begint. Doe liever mee in 10 tot 20 leningen dan in 2 tot 5 om je eigen risico te beperken.

Investeren: wat heb je nodig?

Om te kunnen investeren heb je alleen een zakelijke rekening bij Knab nodig. En geld dat je wilt investeren, natuurlijk. Na de registratie kies je zelf in welke bedrijfslening jij wilt investeren. Iedere bedrijfslening krijgt twee verschillende risico scores: de Collin Credit Score en de Dun & Bradstreet.

Verantwoorde keuzes maken
Deze scores helpen jou inzicht geven in het risicoprofiel van de investering. Knab werkt samen met Collin Crowdfund en heeft de risico-analyse en het beoordelingstraject aan deze partner uitbesteedt.

Naast deze scores helpen de pitch van de ondernemer en de uitleg over de juridische structuur jou een weloverwogen keuze te maken. Je investeert dus alleen in de bedrijven en leningen waar je zelf achter staat. Wel zo fijn. Via het Knab Crowdfunding dashboard, kun je overzichtelijk zien in welke leningen je hebt geïnvesteerd.

Oké, klinkt goed. En nu?

Je ontvangt van Knab Crowdfunding 48 uur voordat een lening live gaat een seintje per e-mail of sms. Sommige bedrijfsleningen zijn zo populair, dat je er snel bij moet zijn om kunnen investeren in een lening. Gemiddeld worden er iedere week zo’n 2 bedrijfsleningen aangeboden op het crowdfundplatform van Knab.

Investeren in een bedrijfslening, past dat bij mij?

Dat hangt af van jouw situatie. Als je een vrij belegbaar zakelijk vermogen hebt, kun je een deel daarvan gebruiken om te investeren in zakelijke leningen van een andere ondernemers.

Via Knab Crowdfunding kun je mooie rendementen halen, maar niets is gegarandeerd. Investeer dus niet meer dan je kunt missen.

Zelf een bedrijfslening regelen via Knab Crowdfunding?

Ben je zelf een ondernemer en ben je op zoek naar financiering om te groeien, dan kan Knab Crowdfunding heel interessant zijn. Onze specialisten en Crowdfund Coaches staan klaar om samen met jou een succesvolle crowdfundcampagne te voeren. Check snel wat ze voor jou kunnen betekenen.


Stenfinn Deguelle
Stenfinn heeft dit artikel geschreven voor Knab, de online bank die het anders doet


Investeer in ambitieuze ondernemingen via Knab  Check Knab Crowdfunding

Profiteer nu bij Knab van de voordeligste zakelijke rekening van Nederland