Knab introduceert de starterscombi: Wat is het en wat zijn de voordelen?

Startende zzp’ers die een zakelijke rekening willen openen, kunnen bij Knab kiezen voor de starterscombi. Dat is een startersrekening en het Knab Boekhoudpakket in één, mét een aantrekkelijke korting. Waarom deze nieuwe optie en voor wie is dit interessant?
Gepubliceerd
16 mei 2024
Laatst geüpdatet
28 mei 2024
Leestijd
3 minuten
- Gepubliceerd: 3 mei 2024
- Laatst geüpdate: 28 mei 2024
- Leestijd: 3 minuten

Startende zzp’ers die een zakelijke rekening willen openen, kunnen bij Knab kiezen voor de starterscombi. Dat is een startersrekening en het Knab Boekhoudpakket in één, mét een aantrekkelijke korting. Waarom deze nieuwe optie en voor wie is dit interessant?

succesvol-ondernemen-648709-edited

Waarom komt Knab met de starterscombi?

Met de starterscombi voegen we een veelgevraagde optie toe aan ons aanbod. Als dé bank voor zzp’ers doet Knab regelmatig onderzoek om de behoefte van (startende) zelfstandig ondernemers te peilen. Zo hebben we ook onderzocht of er behoefte is aan de mogelijkheid om een zakelijke rekening en boekhoudpakket samen af te kunnen sluiten. In ons onderzoek gaf maar liefst 4 op de 5 startende zzp’ers aan interesse te hebben in zo’n combinatie.

Dat is goed te verklaren. Als zzp’er geniet je veel vrijheid, maar ben je ook voor een hoop zaken zelf verantwoordelijk. Ook hebben starters vaak vanaf de start al behoorlijke kosten. Dan is het fijn als je je zakelijke bankrekening en boekhoudprogramma in één keer goed en voordelig kunt regelen. Een boekhouding is nu eenmaal verplicht voor ondernemers, en een zakelijke rekening – bij de meeste banken – ook. Met de starterscombi heb je beide meteen goed geregeld op één plek.

5 voordelen van de starterscombi van Knab

1.  Afgestemd op de behoefte van zzp’ers

Kies je voor een zakelijke rekening bij Knab, dan kies je voor een bankpakket dat is afgestemd op de behoefte van zzp’ers. Zo krijg je onder andere 500 transacties gratis, kan je onbeperkt (spaar)potjes aanmaken en beschik je over handige opties als Automatisch Btw Sparen. Al bijna 300.000 ondernemers kozen voor de – volgens ZZP Daily – “Beste zakelijke rekening” van 2022 en 2023.

Ook het Knab Boekhoudpakket – door gebruikers beoordeeld met een 9 – is speciaal ontwikkeld voor de zzp’er. We werken hiervoor samen met DigiBTW, een van de best beoordeelde aanbieders van boekhoudsoftware in de markt. Op het gebied van boekhouding biedt het alles wat zzp’ers belangrijk vinden. Van groot gebruiksgemak en heldere taal tot slimme functionaliteiten en uitgebreide support.

2.  Je boekhouding grotendeels geautomatiseerd

Je zakelijke rekening en boekhoudpakket afnemen bij Knab biedt het voordeel dat je ze gratis met elkaar kan koppelen. Zo kan je je boekhouding voor een groot deel automatiseren. Dankzij de koppeling worden alle bij- en afschrijvingen automatisch van je rekening naar je boekhouding geïmporteerd. Die hoef je daardoor niet handmatig in te voeren. Dat scheelt niet alleen werk, maar verkleint ook de kans op fouten en zorgt ervoor dat je administratie supersnel is bijgewerkt.

3.  Alles in huis om zelf je boekhouding te regelen

Het gebruiksvriendelijke Knab Boekhoudpakket biedt alles wat je nodig hebt voor een overzichtelijke en foutloze financiële administratie. Zoals handige tools voor je ritten- en urenregistratie en het verwerken van facturen en bonnetjes. Daarnaast haal je waardevolle inzichten uit de diverse rapportages, heb je altijd toegang tot je administratie via de Knab Boekhouden App en verstuur je eenvoudig facturen – met of zonder iDEAL-betaallink – naar je klanten.

Ook handig: als je dat wil, krijg je gratis opstarthulp van DigiBTW om je boekhouding meteen goed op te zetten. Lees meer over het Knab Boekhoudpakket.

4.  Nooit meer te laat voor je belastingaangiftes

Naast je financiële administratie helpt het Knab Boekhoudpakket je ook om je belastingaangiftes op orde te hebben. Slimme functionaliteiten zorgen ervoor dat jij je aangiftes foutloos zelf kan doen:

 • Je ontvangt altijd een herinnering als je je btw-aangifte of aangifte inkomstenbelasting moet doen.
 • Het programma berekent automatisch de bedragen voor je btw-aangifte.
 • Je verstuurt je ingevulde aangiftes met één druk op de knop naar de Belastingdienst.

Dankzij een speciale module regel je ook je aangifte inkomstenbelasting van A tot Z volledig zelfstandig. En wees niet bang dat je belastingvoordeel laat liggen, want het systeem kent en verwerkt alle relevante fiscale regelingen die van toepassing zijn. Zo haal je altijd het maximale uit je aangifte. En door de koppeling met de Belastingdienst dien je 'm razendsnel in, rechtstreeks vanuit je boekhoudaccount. Deze module is uniek in de markt en vind je niet bij andere boekhoudpakketten.

5.  Je bespaart geld en houdt meer tijd over voor je bedrijf

De meeste zzp’ers zullen met de starterscombi in staat zijn om zelfstandig of vrijwel zelfstandig hun boekhouding en belastingaangiftes te doen. Dat scheelt kosten voor het inschakelen van een boekhouder. Bovendien beschik je over een slim en intuïtief boekhoudprogramma dat veel van je administratie automatiseert. Je boekhouding neemt hierdoor veel minder tijd in beslag dan wanneer je dit in bijvoorbeeld Excel zou doen.

En niet onbelangrijk: De starterscombi is scherp geprijsd. Het eerste jaar betaal je slechts € 15,50 per maand (daarna € 19), wat neerkomt op een korting van € 42.

Waaruit de bestaat de starterscombi?

Een zakelijk bankpakket met onder andere:

 • vijf gratis betaalrekeningen;
 • onbeperkt aantal spaarrekeningen, mét rente;
 • elk jaar 500 gratis transacties;
 • gratis betaalalerts en een gratis (digitale) betaalpas.

Het Knab Boekhoudpakket met onder andere:

 • koppeling tussen bankrekening en boekhoudpakket (t.w.v. € 1,50 per maand);
 • onbeperkt aantal transacties, boekingen, facturen, etc.;
 • goed beoordeelde Knab Boekhouden App (4.9 / 5);
 • directe koppeling met de Belastingdienst;
 • gratis opstarthulp en overstaphulp.

Is de starterscombi ook beschikbaar voor ervaren ondernemers?

De starterscombi is bedoeld voor startende zzp’ers die korter dan één jaar staan ingeschreven bij KVK. Sta je al langer ingeschreven? Dan hebben we goed nieuws, want tijdelijk kunnen álle zzp’ers de starterscombi aanvragen. Het maakt dus niet uit hoelang je al onderneemt. En ook voor niet-starters geldt dezelfde prijs. Doe er je voordeel mee!

Nu het eerste jaar € 42 korting

Ga ook direct goed van start en kies voor een zakelijke rekening mét boekhoudpakket. Ontdek alles over de gloednieuwe starterscombi op knab.nl.

Ontdek de starterscombiKees Frank
Kees is content marketeer en werkt sinds februari 2024 bij Knab.Deel via:

Startersrekening met boekhoudpakket: 1e jaar € 42 korting Ontdek de starterscombi

Profiteer nu bij Knab van hét zakelijk bankpakket voor zzp'ers