Hoe TonTon regenton zzp'ers aan het werk kreeg tijdens de coronacrisis

Jan Willem, Ron en Harry - mannen met een missie. De heren richtten TonTon regenton op, omdat ze vinden dat je optimaal gebruik moet maken van ‘gratis regenwater’. Zo kun je een bijdrage leveren aan het milieu. Door mensen in te zetten met een afstand tot de arbeidsmarkt, creëren de mannen ook nog eens werkgelegenheid. Zelfs tijdens de coronacrisis. In de video vertellen Jan Willem, Ron en Harry je meer over TonTon regenton. Ben je niet in de gelegenheid de video te bekijken? Lees dan het uitgeschreven interview hieronder.
Gepubliceerd
26 juni 2020
Laatst geüpdatet
4 november 2020
Leestijd
2 minuten
- Gepubliceerd: 24 juni 2020
- Laatst geüpdate: 4 november 2020
- Leestijd: 2 minuten

Jan Willem, Ron en Harry - mannen met een missie. De heren richtten TonTon regenton op, omdat ze vinden dat je optimaal gebruik moet maken van ‘gratis regenwater’. Zo kun je een bijdrage leveren aan het milieu. Door mensen in te zetten met een afstand tot de arbeidsmarkt, creëren de mannen ook nog eens werkgelegenheid. Zelfs tijdens de coronacrisis.

In de video vertellen Jan Willem, Ron en Harry je meer over TonTon regenton. Ben je niet in de gelegenheid de video te bekijken? Lees dan het uitgeschreven interview hieronder.

 


Even voorstellen..

“Hi! Wij zijn Jan Willem de Rouw, Ron Houwlo en Harry Linders van TonTon regenton. En wij hebben een missie.”

Wat is het idee achter TonTon?

“Je kunt er niet meer omheen. We zullen steeds zuiniger om moeten gaan met ons regenwater. Stevige buien en hete, droge zomers, met pieken en dalen als het gaat om wateroverlast. TonTon wil deze toenemende wateroverlast tegengaan, door regentonnen te plaatsen door de hele stad. Want het kan toch niet zo zijn dat we - anno 2020 - nog de auto staan te wassen met water uit de kraan. Of de planten besproeien met drinkwater.”

“In het coronatijdperk zetten we vooral zzp’ers in, die klem zijn komen te zitten.”

Hoe zit het met de verkoop en het plaatsen van zo’n regenton?

“De verkoop gaat online. Het plaatsen laten we doen door werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt. In het afgelopen coronatijdperk waren het vooral zzp’ers, die klem zijn komen te zitten. Maar in de toekomst gaan we er ook mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt - zoals statushouders of oudere werknemers - daarvoor inzetten.”

Wat is jullie ultieme doel?

“Onze missie is om 2.000 regentonnen te plaatsen in Nederland en daarmee 400.000 liter extra wateropslag te creëren. Juist in de coronatijd. Juist met een klimaatveranderende omgeving. TonTon regenton, voor nu en later!”

Deel jouw verhaal met Knab

Trek jij met je bedrijf alles uit de kast tijdens de crisis en wil je jouw (succes)verhaal delen? Laat het ons weten via video@knab.nl en we nemen contact met je op!
Knab
Met behulp van slimme technologie helpt Knab jou meer uit je geld te halen. Door je handige bespaartips en alerts te geven bijvoorbeeld.


Deel via:

Hoe ga jij om met de coronacrisis?  Check onze tips

Profiteer nu bij Knab van hét zakelijk bankpakket voor zzp'ers