Fotograaf Amor: 'Via influencers stromen nieuwe opdrachten binnen'

Beginnen als fotograaf van kinderen en gezinnen. Hoe pak je dat aan en hoe zorg je ervoor dat je er geld mee verdient? Amor van Amor Abania Photography is hier zelf kortgeleden mee begonnen en vertelt hoe zij dankzij social media - en specifiek influencers - nu aanvragen ziet binnenstromen.
Gepubliceerd
28 juli 2020
Laatst geüpdatet
28 juli 2020
Leestijd
2 minuten
- Gepubliceerd: 24 juli 2020
- Laatst geüpdate: 28 juli 2020
- Leestijd: 2 minuten

Beginnen als fotograaf van kinderen en gezinnen. Hoe pak je dat aan en hoe zorg je ervoor dat je er geld mee verdient? Amor van Amor Abania Photography is hier zelf kortgeleden mee begonnen en vertelt hoe zij dankzij social media - en specifiek influencers - nu aanvragen ziet binnenstromen.

 

Stel jezelf eens kort voor, wie ben je en wat doe je?

"Hi, ik ben Amor van Amor Abania Photography. En ik ben gespecialiseerd in het fotograferen van baby's, kinderen, mama's, en gezinnen. Ik ben kortgeleden begonnen als fotograaf. Zelf ben ik ook opgegroeid met foto's en video’s. Nu ik zelf moeder ben, besef ik maar al te goed dat het hebben van een foto een mooie, blijvende herinnering is."

Hoe ben jij omgegaan met de intelligente lockdown?

"Omdat ik tijdens de crisis geen fotoshoots kon houden, heb ik ervoor gekozen om mijzelf verder te ontwikkelen. Dit heb ik gedaan door een online fotografiecursus te volgen."

Hoe zorg je ervoor dat je opdrachten krijgt?

"Ik probeer op dit moment vooral te werken aan mijn naamsbekendheid. Dit doe ik onder andere door bijvoorbeeld influencers te benaderen op Instagram, want zij hebben een heel groot bereik. Deze aanpak werkt voor mij hartstikke goed. Ik heb namelijk recent een hele leuke fotoshoot gehad met een influencer. En alleen daaruit zijn al tien nieuwe aanvragen binnen één dag ontstaan. Ik ga dus zeker door met het benaderen van influencers."

"Verder fotografeer ik ook familie en vrienden. Dit doe ik kosteloos, omdat ik wil werken aan mijn portfolio – en om natuurlijk nog meer ervaring op te doen. Doordat influencers, vrienden en familie mijn foto's delen die ik heb gemaakt, heb ik gemerkt dat de aanvragen nu binnenstromen. En ik hier eindelijk geld mee ga verdienen."

Wat voor kosten heb je gemaakt om als fotograaf te starten?

"Eigenlijk heb ik niet heel veel geld hoeven investeren in mijn bedrijf. Het enige waar ik geld aan heb uitgegeven is een nieuwe camera voor een paar honderd euro, een online cursus en vrij recent heb ik een nieuwe lens aangeschaft. Verder probeer ik mezelf te promoten op social media en dit is ook kosteloos."

Heb je een tip voor andere startende ondernemers?

"Mijn tip voor startende ondernemers: probeer zo veel mogelijk ervaring op te doen bij vrienden en familie en probeer influencers via Instagram te benaderen om jouw naamsbekendheid te vergroten."

Hoe zie je jouw toekomst in?

"Ik hoop dat ik nu en in de toekomst zoveel mogelijk mama's, baby's en gezinnen mag blijven fotograferen. Want fotograferen en anderen blij maken met een mooie herinnering, is wat ik het liefste doe."Knab
Met behulp van slimme technologie helpt Knab jou meer uit je geld te halen. Door je handige bespaartips en alerts te geven bijvoorbeeld.Deel via:

Inspirerende verhalen van ondernemende Nederlanders  Bekijk alle interviews

Profiteer nu bij Knab van hét zakelijk bankpakket voor zzp'ers