De voordelen van een goede administratie voor elke ondernemer

Een goede administratie is niet alleen handig omdat het verplicht wordt door de Belastingdienst. Het levert je als ondernemer ook een aantal voordelen op. Jasper Horstink vertelt je in onderstaande video welke voordelen dat zijn. Niet in de gelegenheid de video te bekijken? Onder de video staat het verhaal van Jasper nog eens uitgeschreven.
Gepubliceerd
25 januari 2021
Laatst geüpdatet
21 juni 2023
Leestijd
2 minuten
- Gepubliceerd: 25 januari 2021
- Laatst geüpdate: 21 juni 2023
- Leestijd: 2 minuten

Een goede administratie is niet alleen handig omdat het verplicht wordt door de Belastingdienst. Het levert je als ondernemer ook een aantal voordelen op. Jasper Horstink vertelt je in onderstaande video welke voordelen dat zijn. 

Niet in de gelegenheid de video te bekijken? Onder de video staat het verhaal van Jasper nog eens uitgeschreven.

 

 

 

 

 

 

Een goede administratie levert jou - als ondernemer - een aantal belangrijke voordelen op.

Wordt op tijd betaald door inzicht op (on)betaalde facturen

Je wilt als ondernemer op tijd betaald worden. Het is daarom belangrijk dat je precies weet welke facturen verstuurd zijn en wanneer de betalingstermijn daarvan is verstreken. Met een goede administratie heb je zicht op je onbetaald gebleven facturen.

Gebruik je een online boekhoudprogramma? Verstuur dan met één druk op de knop je herinneringen en de aanmaningen. Of laat je klanten je factuur makkelijk en snel met iDEAL betalen.

Betere beslissingen door inzicht in je financiën

Je investeert alleen in bedrijfsmiddelen als je ziet dat je voldoende financiële middelen hebt. Aan de andere kant maak je pas op de plaats als je ziet dat je tijdelijk even krap bij kas zit. Ook ontdek je waar voor jou de groeikansen liggen, welke klanten voor jou het meest waardevol zijn en hoe jouw omzet zich ontwikkelt. Zo laat je je bedrijf groeien en zet je steeds een stap in de goede richting.

Btw-aangifte fluitje van een cent

De btw-aangifte is voor veel ondernemers de meest vervelende klus van het ondernemerschap. Een klus die ze het liefst zolang mogelijk uitstellen. Een goede administratie zorgt ervoor dat je je btw-aangifte doet in een fluitje van een cent. Je btw-aangifte komt er praktisch automatisch uitrollen. Zonder gedoe, zonder berg papier en zonder stress.

Met een goede administratie ben je voorbereid, zeker ook als je een controle krijgt van de Belastingdienst.
Een goede administratie voorkomt stress, maar geeft rust.

Mijn naam is Jasper Hortink. Happy Bookkeeping!
Jasper Horstink
Jasper Horstink is oprichter van MoneyMonk en gelooft dat je door de juiste software plezier kunt hebben aan het bijhouden van je administratie.


Deel via:

Koppel je bank met je boekhoudpakket  Check het hier

Profiteer nu bij Knab van hét zakelijk bankpakket voor zzp'ers