Crowdfunding succes: zo financiert Erik een kasteel uit de 13e eeuw

  • Gepubliceerd: 6 december 2018
  • Laatst geüpdate: 11 december 2018
  • 2 minuten

Erik Kuiper-van den Berg is de kersverse exploitant van Hotel & Chateau Marquette in Heemskerk. De bedrijfsovername financierde hij via Knab Crowdfunding. We spreken hem over zijn succes.
Chateau Erik

Wat doe je als er een kasteel op je pad komt waar je bijna geen nee tegen kunt zeggen? Daar hoeft Erik niet lang over na te denken als hij op Facebook leest dat Hotel & Chateau Marquette een nieuwe beheerder zoekt: “Ik ben meteen naar het kasteel toegereden. Toen ik het zag wist ik direct: deze kans krijg je maar één keer. Het kasteel is in goede staat, uitstekend bereikbaar en het ligt in een schitterende omgeving.”

Monumentale locatie met 800 jaar geschiedenis

Op slechts een half uurtje rijden van Amsterdam en Haarlem ligt het kasteel, omgeven door landerijen, gracht en bosgebied. Via de statige laan en over de brug over de gracht wandel je zo het monumentale kasteel in. Erik vult aan: “Het kasteel stamt uit de 13e eeuw en kent een enorme potentie. Ik zie veel mogelijkheden en ben erg blij met de overname.”

Financiering met hulp van investeerders

Met goedlopende hotelactiviteiten en een gezonde dosis ambitie, ging Erik op zoek naar uitbreidingsmogelijkheden van zijn Relaxed Slapen concept. Voor de overname van Hotel & Chateau Marquette kwam hij bij Knab Crowdfunding terecht.

“Een partner heeft me in contact gebracht met Knab, de enige partij in Nederland die een overnamefinanciering aanbiedt via crowdfunding. Dit is minder traditioneel dan bij je bank. Dit past bij mij. Bovendien is het niet eenvoudig om als kleine ondernemer een financiering te regelen via een reguliere bank. De publiciteit die gepaard gaat met een financiering via crowdfunding, was voor mij doorslaggevend”, zegt Erik.

“Bekenden en onbekenden investeren in mijn bedrijf”

“Ik kom met regelmaat investeerders tegen die investeren in mijn bedrijf. Dan spreken ze me aan op straat. Dat is erg leuk om mee te maken. En verrassend ook. Ik hoor ook dat sommige mensen die wilden investeren net te laat waren. Mensen lezen over de overname en dat is altijd een goede start voor een mooi gesprek en nieuwe connecties”

Je eigen bedrijfsovername financieren

Wil je zelf een bedrijf overnemen en heb je daarvoor financiering nodig? Regel een bedrijfsovername vertrouwelijk met de overnamefinanciering van Knab Crowdfunding. Na de goedkeuring van de lening krijg je een overbruggingskrediet. Zo kun je eerst de overname regelen voordat investeerders de lening kunnen herfinancieren via het platform. Bekijk snel wat jouw mogelijkheden zijn en lees meer over de voorwaarden!


Stenfinn Deguelle
Stenfinn heeft dit artikel geschreven voor Knab, de online bank die het anders doet


Financier discreet je bedrijfsovername via Knab Crowdfunding  Lees meer

Profiteer nu bij Knab van de voordeligste zakelijke rekening van Nederland