Crowdfunding aanvragen: hoe doe je dat succesvol? | University video

 • Gepubliceerd: 1 december 2017
 • Laatst geüpdate: 11 december 2017
 • 3 minuten

Heb jij geld nodig om je bedrijf te laten groeien? Dan is crowdfunding aanvragen wellicht wat voor jou. Via een crowdfundplatform kun je een grote groep potentiële investeerders bereiken. Maar het is een tweede om ze te overtuigen om in jou te investeren. Om een succesvolle crowdfundcampagne te runnen, moet jij je goed voorbereiden. Want succes zonder voorbereiding? Dat heet geluk! Daarom geef ik je in deze video een snel stappenplan. 

 
 
 
 
 
0:05
 
 
 
0:07
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
1:52
 

Thanks for reporting a problem. We'll attach technical data about this session to help us figure out the issue. Which of these best describes the problem?

Any other details or context?

Cancel
message
 
 
 
 
 
 
 

 

Ben jij niet in de gelegenheid om de video te sturen? Geen probleem, hieronder lees je wat er besproken wordt aan de hand van het whiteboard.

Hoe vraag je succesvol crowdfunding aan?

1. Zet je bedrijfsgegevens op een rij

Investeerders willen natuurlijk precies weten voor bedrijf jij hebt. Maak in ieder geval een overzicht van de volgende gegevens:

 • De rechtsvorm van je bedrijf. Is het een BV, een NV of een eenmanszaak? 
 • Het jaar waarin je je eigen bedrijf hebt opgericht. 
 • Het bedrijfsresultaat van het laatste jaar. 
 • Het aantal medewerkers dat jij eventueel in dienst hebt.

Jouw bedrijfsgegevens moet je onderbouwen met een aantal belangrijke documenten. De tweede stap is dus direct:

2. Verzamel je documenten

Om jouw aanvraag voor een crowdfundlening tot een succes te brengen, zijn een aantal documenten belangrijk om nu te verzamelen: 

 • Jouw ondernemingsplan.
  Zonder een goed businessplan zal een investeerder zich niet geroepen voelen om in jouw campagne te stappen. Nu is dus het moment om te controleren of jouw ondernemingsplan helemaal op orde is. Zodra jij echt van start wil gaan met crowdfunding, zul je dit moeten aanleveren. 
 • Je jaarcijfers van de afgelopen 3 jaar.
  Ben je nog geen 3 jaar bezig? Zorg dan voor een aanvullende prognose. 
 • Je creditscore.

En dan volgt een hele belangrijke stap:

3. Werk uit waar jij lening voor nodig hebt

Zonder dit financiële plaatje is je hele ondernemingsplan niets waard. Zorg daarom dat je volledig uitwerkt waar jij het geld voor gaat gebruiken dat je ophaalt met de crowdfundcampagne. Beantwoord in ieder geval de volgende vragen:

 1. Wat is het doel van de lening? 
 2. Hoeveel geld heb je precies nodig voor je plannen? 
 3. Wanneer gaat de investering geld opleveren? 
 4. Hoe ga je de crowdfundlening terugbetalen aan de investeerders?

4. Maak jouw campagne zo aantrekkelijk mogelijk 

Om investeerders te overtuigen, ontkom je er niet aan om je bedrijf te marketen. Hoe ga jij dit aanpakken? Een video maken is een slimme tactiek, maar hoe ga jij jezelf en je bedrijf hierin presenteren? Het is slim om hiervoor inspiratie te zoeken in succesvolle crowdfundingverhalen. Maar blijf natuurlijk wel dicht bij je eigen identiteit. 

Crowdfunding via Knab

Als jij deze stappen volgt, ben jij al een heel eind op de goede weg. Tijd om jezelf aan te melden bij Crowdfunding van Knab! Wij beschikken over 155.000 potentiële investeerders en daarnaast investeert Knab 10% mee in je lening. Remko Jansen
Remko Jansen heeft jarenlange ervaring met financieringstrajecten binnen de zakelijke markt en vertelt je alles over Crowdfunding bij Knab.


Op zoek naar een bedrijfsfinanciering? Check Knab Crowdfunding

Profiteer nu bij Knab van de voordeligste zakelijke rekening van Nederland