Bedrijf overnemen met een financiering via crowdfunding? | University video

 • Gepubliceerd: 4 mei 2018
 • Laatst geüpdate: 15 augustus 2018
 • 2 minuten

Ben jij een ambitieuze ondernemer en wil je een ander bedrijf overnemen? Dan kan een discrete financiering voor een bedrijfsovername met hulp van Knab Crowdfunding wel eens heel interessant zijn. Hoe dat werkt en waar je op moet letten? Dat leg ik je in deze video uit!


 

Ben je niet in de gelegenheid om de video te kijken? Geen zorgen. We hebben de video hieronder voor je uitgeschreven!

Bedrijf overnemen financieren

Met de overbruggingslening via Knab Crowdfunding regel je eerst een discrete overname én ben je zeker van een definitieve financiering. Daarna wordt je lening pas aangeboden op ons crowdfundplatform. 

Vertrouwelijk? Wel via Knab Crowdfunding

Bedrijfsovernames en de gesprekken voorafgaand aan een overnamedeal verlopen vaak vertrouwelijk. En dat is ook begrijpelijk, want overnamegeruchten leiden onvermijdelijk tot onrust en onzekerheid in en rondom het bedrijf.

Als je een bedrijfslening via een reguliere crowdfundactie regelt, komt dit normaal gesproken al voordat je de bedrijfslening hebt gefinancierd in de openbaarheid. Daarom is een bedrijfslening via crowdfunding misschien niet het eerste waar je aan denkt.

Slim financieren met een overbruggingslening

Maar, daar heeft Knab nu een innovatieve en slimme oplossing voor bedacht. Met een overbruggingslening van Aegon financier je de overnamesom vooruit. Zo stellen we de koper in staat om eerst het bedrijf over te nemen.

Je krijgt dan 6 weken de tijd om je overname af te ronden, voordat de lening op het crowdfundplatform van Knab wordt aangeboden voor een herfinanciering. Zo krijg je toch een vertrouwelijke financiering, maar dan mét de voordelen van een bedrijfslening via crowdfunding.

Zekerheid

Dit overbruggingskrediet is een gegarandeerde lening. Dat geeft jou als ondernemer echt alle zekerheid van een gedegen financiering. Je bent dus niet meer afhankelijk van de investeerders.

Deze investeerders kunnen na uiterlijk 3 maanden investeren in jouw bedrijfslening als de lening op de crowdfundplatform wordt aangeboden. Maar jouw lening is hier dan niet meer van afhankelijk.

Met een bedrijfsovername via Knab Crowdfunding regelen ondernemers een volwaardige en discrete financiering voor een overname van een ander bedrijf. De faciliteit is ideaal voor bedrijfsovernames onder € 1.000.000. 

PR & marketing

We zorgen ook voor media aandacht voor jouw bedrijf. Zo zorgen we voor persberichten en wordt je bedrijf gepromoot op social media. Als je dat wil, tenminste.

Hoe ziet het proces eruit?

Allereerst is het goed om te weten dat een gecertificeerde bedrijfsovername-specialist de leiding moet hebben tijdens het proces.

Begeleiding en checks
De Crowdfund Coach van Knab begeleid je door het gehele crowdfund-gedeelte. De specialist beoordeelt de kwaliteit van je documenten. Ook worden er een aantal kredietwaardigheid-checks gedaan. Die bestaan onder meer uit de Collin Credit Score en een beoordeling door Dun & Bradstreet.

Overbruggingslening van Aegon
Nadat alles akkoord is, krijg je een overbruggingslening van Aegon. Knab, wij dus, zijn onderdeel van Aegon. Je hebt dan een akkoord voor zowel deze overbruggingslening, als crowdfund-financiering.

Juridische en operationele overname
Vervolgens wachten we op het moment dat jij het bedrijf gaat kopen, en als alle aktes zijn getekend dat we het bedrag overmaken naar de verkoper of de notaris. 

Herfinanciering via Knab Crowdfunding
Meestal gaat de financieringsaanvraag dan binnen 6 weken naar de Knab-crowd. De crowd weet dat het een herfinanciering is van de overbruggingsfinanciering. De ervaring leert dat de crowd meegaat met het vertrouwen dat Knab al in jouw overnameplannen heeft gegeven.

eisen bedrijfsovername via crowdfunding

Omdat je een overbruggingslening krijgt, zijn er wel andere eisen en voorwaarden dan bij een reguliere crowdfundlening. Je moet rekening houden met de volgende eisen:

 • je moet juridisch eigenaar worden van een ander bedrijf;
 • het maximale leenbedrag is € 500.000;
 • de totale overnamesom is maximaal € 1.000.000;
 • het leenbedrag mag maximaal 80% van de overnamesom zijn;
 • je moet zelf minimaal 20% inbrengen;
 • er is dus altijd sprake van een stapelfinanciering;
 • de persoonlijke/zakelijke borgtocht bedraagt tenminste 25% van de hoofdsom; en,
 • het overbruggingskrediet moet binnen 3 maanden worden afgelost.

Succes met de Knab-crowd

De Knab-crowd die in jouw bedrijf investeert laat niet alleen zien dat hij echt vertrouwt op jouw overnameplan, maar ook affiniteit heeft met jouw zakelijke activiteiten. Met jouw investeringsaanvraag maken we jouw bedrijf zichtbaar voor de ruim 200.000 klanten van Knab.

Wil je meer weten?

Neem direct contact op met een overnamespecialist van Knab. We willen graag met je in gesprek om jouw ambitie te helpen realiseren!


Remko Jansen
Remko Jansen heeft jarenlange ervaring met financieringstrajecten binnen de zakelijke markt en vertelt je alles over Crowdfunding bij Knab.


Financier discreet je bedrijfsovername via Knab Crowdfunding Lees meer

Profiteer nu bij Knab van de voordeligste zakelijke rekening van Nederland