Prinsjesdag 2019:
Dit betekenen de plannen concreet voor jou

Op Prinsjesdag bracht Minister Wopke Hoekstra het bekende koffertje met de miljoenennota weer naar de Tweede Kamer. Hierin staan zoals altijd de belangrijkste kabinetsplannen voor het komende jaar. Wat zijn dit jaar de belangrijkste wijzigingen en hoe pakt dat concreet voor jou uit? Knab zet het voor je op een rij. 

Koopkracht nu echt merkbaar omhoog?

Rutte wil al tijden dat onze koopkracht omhoog gaat. Tot nu toe lukte dat amper. In de miljoenennota komt het kabinet met nieuwe maatregelen. Lees welke kabinetsplannen op jou als particulier de meeste impact hebben.

Dit verandert er voor jou in 2020

Zzp'er? Lees hier welke impact de kabinetsplannen hebben op zzp’ers.

Bereken jouw koopkracht voor 2020

Volgens het kabinet gaan we er in 2020 gemiddeld 2,1% op vooruit.  Vooral de middeninkomens moeten het gaan merken. Geldt dit ook voor jou? Bereken nu al hoeveel jij in 2020 extra te besteden hebt. 

Bereken jouw koopkracht in 2020

Na jaren van zuur lijkt nu dan toch het zoet te komen. Met deze aangekondigde plannen wordt er dit jaar echt serieus geld uitgegeven. Ouderen lijken wel kind van de rekening te worden.

- Oskar Barendse, Financieel Planner bij Knab

Energiebelasting gaat omlaag

Het kabinet wil duurzaam energiegebruik stimuleren. Daarom gaat de belasting op aardgas geleidelijk omhoog en de belasting op elektriciteit omlaag.

Bekijk de plannen voor de huizenmarkt

Flinke gevolgen voor zzp'ers

Ben je zzp'er? Dan zijn er meer plannen uit het koffertje die impact hebben. Zo gaat de zelfstandigenaftrek flink omlaag en verandert er nog een aantal regels voor zzp’ers. We zetten de belangrijkste wijzigingen voor de zzp'er op een rij.

Bekijk de plannen voor zzp'ers

Zoveel inkomstenbelasting betaal je in 2020

We gaan in 2020 versneld over naar het tweeschijvenstelsel. Dit stond eerder pas voor 2021 op de planning. Ook dalen de tarieven volgend jaar weer.  Daarnaast gaan de arbeidskorting en de algemene heffingskorting extra omhoog. Voor mensen die de AOW-leeftijd hebben bereikt blijven nog wel drie schijven van toepassing.

Belastbaar inkomen Tarief 2020
€ 0 t/m € 68.507 37,35%
Meer dan € 68.507 49,50%

 

En zoveel belasting betaal je over vermogen

Heb je spaargeld of belegd vermogen? Bekijk hieronder hoeveel belasting jij in 2020 betaalt. In 2022 verandert er écht wat. Bereken wat jij dan aan vermogensbelasting betaalt. 

Vermogen Tarief 2020
€ 0 t/m € 30.846  0%
€ 30.847 t/m € 72.797 0,54%
€ 72.797 t/m € 1.005.572 1,27%
Meer dan € 1.005.572 1,6%

 

Het hele jaar door persoonlijke financiële tips?

Wil je het hele jaar door financiële tips? Open gratis het Financieel Plan en je ontvangt specifieke tips die zijn afgestemd op jouw persoonlijke situatie. Daarnaast zie je in een oogopslag hoeveel je nu, maar ook in de toekomst te besteden hebt. Ook beschikbaar als je geen rekening hebt bij Knab!

Start mijn Financieel Plan

Oskar Barendse - Financieel Planner

Oskar is financieel planner bij Knab. Wij helpen jou om grip te krijgen op je financiën en het maximale uit je geld te halen.