Black Friday acties: zo scoor je de beste deals

We kennen allemaal wel de beelden uit de Verenigde Staten van de enorme rijen voor winkels op Black Friday. De dag na Thanksgiving verandert het Amerikaanse winkellandschap van shoppingparadijs naar een jungle met trekkende en duwende mensen die proberen spotgoedkope deals te bemachtigen.
Gepubliceerd
21 november 2018
Laatst geüpdatet
15 juli 2022
Leestijd
2 minuten
- Gepubliceerd: 19 november 2018
- Laatst geüpdate: 15 juli 2022
- Leestijd: 2 minuten

We kennen allemaal wel de beelden uit de Verenigde Staten van de enorme rijen voor winkels op Black Friday. De dag na Thanksgiving verandert het Amerikaanse winkellandschap van shoppingparadijs naar een jungle met trekkende en duwende mensen die proberen spotgoedkope deals te bemachtigen.

Op vrijdag 29 november zullen de Black Friday acties ook weer in Nederland een storm aan publiek trekken. Wil jij een goede deal scoren? Dan doe je er goed aan om je eerst even goed voor te bereiden met deze tips.

Black Friday acties-067123-edited

Waar komt Black Friday vandaan?

Black Friday vindt in de Verenigde Staten altijd plaats op de dag na Thanksgiving Day. Omdat deze dag op donderdag wordt gevierd, zijn veel mensen de dag na Thanksgiving vrij. Traditioneel wordt deze dag gezien als de start van het seizoen voor kerstinkopen. Winkels proberen zoveel mogelijk klanten te trekken met speciale aanbiedingen. De acties duren meestal tot en met maandag, Cyber Monday. Op die dag stunten vooral webshops met prijzen.  

Black Friday acties in Nederland

Sinds een aantal jaar zijn Black Friday en Cyber Monday ook in Nederland populair aan het worden. De vechtpartijen die we uit Amerika kennen blijven hier nog meestal achterwege, maar het zal overal een stuk drukker zijn. De beste deal scoren? Een voorbereid shopper telt voor twee. Met deze tips haal je het maximale uit Black Friday!

1. Echt een goede deal scoren? Controleer de prijzen

Trap niet zomaar in alle aanbiedingen. Zit er wel echt flinke korting op? Zoek eerst online de adviesprijs van het product op, of vergelijk prijzen met andere winkels. Zo weet je zeker dat je echt een goede deal te pakken hebt.

2. Richt je op het product in plaats van de winkel

In je zoektocht naar de beste aanbiedingen is het verleidelijk om op de bekende websites naar aanbiedingen te zoeken. Maar misschien is die deal ergens anders veel goedkoper? Het is slim om eerst na te denken over het product dat je wilt aanschaffen en daarbij de beste prijs op te zoeken.

3. Stel een verlanglijstje op

Het is natuurlijk heel verleidelijk om doelloos rond te neuzen en los te gaan op al die aanbiedingen. Maar wat heb je nou eigenlijk nodig? Een product met 60% korting dat je niet echt gaat gebruiken is nog steeds te duur.

Bovendien komen de feestdagen eraan, weet je al wat je aan familie en vrienden wilt geven? Dit is een mooi moment om ook vast aan de feestdagen te denken. Stel een lijstje op met producten die je graag wilt aanschaffen en vergelijk de prijzen van die producten.

4. Winkel online

Lange rijen in de winkel vermijden? Traditioneel is Cyber Monday de officiële online winkeldag, maar tegenwoordig is Black Friday ook gewoon het domein van de online winkels. Shoppen doe je dus gewoon vanuit je luie stoel. Wel zo handig om de prijzen goed met elkaar te kunnen vergelijken.

5. Maak van tevoren een account aan

Online deals kunnen soms binnen enkele minuten al uitverkocht zijn. Zorg er dus voor dat je op tijd goed voorbereid achter je computer zit. Maak van tevoren een account aan en zet het item alvast in je winkelwagentje. Zo heb je op het tijdstip dat de deal ingaat de meeste kans dat je niet achter het net vist.

Snel en veilig online betalen? Scan de QR-code met de Knab app

Wanneer je online betaalt met je smartphone, wordt automatisch je Knab App geopend. Dit kan ook als je via iDEAL betaalt op je desktop of laptop. Open eenvoudig je Knab App en scan de QR-code die je via iDEAL te zien krijgt. Wel zo makkelijk! Open nu een rekening bij Knab en ervaar het gemak. Karin Broeksma
Karin werkt sinds juli 2018 bij Knab als content marketeer. Hiervoor heeft ze jaren gewerkt als zzp’er, waardoor ze veel weet over alles wat met ondernemen te maken heeft. Bij Knab schrijft ze dan ook veel over ondernemen, maar ook over zaken als inkomsten, uitgaven en sparen.


Deel via:

Ook interessant voor jou

Compleet bankpakket voor een vaste prijs per maand  Check de Knab-rekening

Bij Knab behoud jij gemakkelijk het inzicht in je financiën