Betalingsverkeer in het weekend? Straks wel!

Het is vandaag de Dag van de Arbeid. Voor Nederlanders altijd een beetje een gekke dag, want wij werken gewoon, terwijl bijna heel Europa een vrije dag heeft. Eigenlijk merk je het bij ons alleen op je bankrekening, want het betalingsverkeer ligt wél helemaal stil. Let op! Instant Payments is in 2019 volledig doorgevoerd. Nu worden overboekingen ook op feestdagen en in het weekend direct verwerkt.
Gepubliceerd
1 april 2018
Laatst geüpdatet
4 september 2019
Leestijd
2 minuten
- Gepubliceerd: 19 maart 2018
- Laatst geüpdate: 4 september 2019
- Leestijd: 2 minuten

Het is vandaag de Dag van de Arbeid. Voor Nederlanders altijd een beetje een gekke dag, want wij werken gewoon, terwijl bijna heel Europa een vrije dag heeft. Eigenlijk merk je het bij ons alleen op je bankrekening, want het betalingsverkeer ligt wél helemaal stil.

Let op! Instant Payments is in 2019 volledig doorgevoerd. Nu worden overboekingen ook op feestdagen en in het weekend direct verwerkt. 

Betalingsverkeer in het weekend-151763-edited

Geen betalingsverkeer in het weekend?

Dat is niet meer van deze tijd. Via social media lieten we onlangs onze klanten weten dat ze op de Dag van de Arbeid geen bijschrijvingen op hun overzicht zien. Uit de reacties op dit bericht blijkt dat jullie het niet meer van deze tijd vinden dat het betalingsverkeer op feestdagen en in de weekenden stilligt. Eerlijk gezegd zijn we het roerend met jullie eens. In een 24-uurs economie is het niet handig dat je soms drie dagen moet wachten tot een betaling is verwerkt.

Goed nieuws! Geduld wordt beloond

Het is wel goed om te weten dat het Nederlandse betalingssysteem niet zo eenvoudig is als je wellicht denkt. Een aanpassing is dus niet van de één op de andere dag geregeld, maar er is licht aan het einde van de tunnel! Banken zijn op Europees niveau bezig om Instant Payments in te voeren. Heel kort gezegd houdt het in dat via dat systeem alle betalingen direct (24/7) worden doorgevoerd.

Nog heel even wachten

De banken die hier aan bouwen streven ernaar om dit vanaf mei 2019 door te voeren. Dat klinkt nog behoorlijk ver weg, en dat is het ook. We hebben het dan ook wel over één van de meest complexe veranderingen die binnen het Europese betalingssysteem wordt doorgevoerd.

Zoals je van Knab gewend bent gaan we je niet met de details vermoeien, maar gaan we keihard meewerken om dit ambitieuze plan werkelijkheid te laten worden. Zodat ‘geen betalingsverkeer in de weekenden’ straks in 2020 in hetzelfde rijtje komt als ‘roken in de trein’ en ‘een plaats opzoeken in de Bosatlas’.

Je financiën op een rijtje

Wil jij áltijd op de hoogte zijn van jouw inkomsten en uitgaven? Dat kan, met de Knab App die je bij een complete betaalrekening krijgt. Hierin vind je onder meer een handig huishoudboekje waarin je precies ziet hoe jij er financieel voor staat. Handig! Knab
Met behulp van slimme technologie helpt Knab jou meer uit je geld te halen. Door je handige bespaartips en alerts te geven bijvoorbeeld.Deel via:
Compleet bankpakket voor een vaste prijs per maand  Check de Knab-rekening

Bij Knab behoud jij gemakkelijk het inzicht in je financiën