Hypotrust hypotheken: welke past bij jou?

Heb je tijdens de zoektocht naar jouw droomwoning een huis gespot dat helemaal aan jouw wensen voldoet? Fijn! Helaas moet je nog een aantal dingen regelen voordat de woning ook echt van jou kan zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de hypotheek. Bij welke geldverstrekker regel jij de financiering van je toekomstige stulpje? Misschien biedt Hypotrust hypotheken aan waar jij een geschikte lening tussen kunt vinden. In dit artikel lees je meer over hun aanbod.
Gepubliceerd
1 oktober 2017
Laatst geüpdatet
10 juni 2020
Leestijd
2 minuten
- Gepubliceerd: 8 september 2017
- Laatst geüpdate: 10 juni 2020
- Leestijd: 2 minuten

Heb je tijdens de zoektocht naar jouw droomwoning een huis gespot dat helemaal aan jouw wensen voldoet? Fijn! Helaas moet je nog een aantal dingen regelen voordat de woning ook echt van jou kan zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de hypotheek. Bij welke geldverstrekker regel jij de financiering van je toekomstige stulpje? Misschien biedt Hypotrust hypotheken aan waar jij een geschikte lening tussen kunt vinden. In dit artikel lees je meer over hun aanbod.

Hypotrust hypotheken-806122-edited.jpg

Hypotrust hypotheken

Hypotrust biedt hypotheken aan, maar is geen bank. Hoe zit dat precies? Ze werken samen met onafhankelijke geldverstrekkers. Denk hierbij aan banken en andere financiële instellingen in binnen- en buitenland. Binnen Hypotrust kun je kiezen uit een aantal producten. Elk product heeft zijn eigen regels en kenmerken. Wil jij hier een hypotheek afsluiten? Dan moet je dit doen via een onafhankelijk hypotheekadviseur, zoals Finzie.

Soorten hypotheken

Wil je een hypotheek afsluiten voor je eerste woning? Of ben je al op zoek naar een volgende koopwoning? Hypotrust biedt verschillende soorten hypotheken aan die bij bepaalde situaties passen. Denk hierbij aan een lening speciaal voor starters of juist bedoeld voor doorstromers. Wij bespreken van elke hypotheek de belangrijkste kenmerken.

Goede Start Hypotheek

Zoals de naam al verklapt, is de Goede Start Hypotheek speciaal gemaakt voor starters. Deze los je annuïtair of lineair af, of je kiest voor een combinatie van deze aflosvormen. Je sluit de Goede Start Hypotheek altijd met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) af. Daarmee profiteer je van zekerheid én een lagere hypotheekrente.

Hypotheekofferte
De hypotheekofferte van een Goede Start Hypotheek is vier maanden geldig. Heb je meer tijd nodig om alles te regelen? Dan kun je de offerte kosteloos met zes maanden verlengen. De maximale geldigheid is dus tien maanden. Bij deze vorm geldt de dagrente. Dus is de hypotheekrente op dag van tekenen bij notaris lager dan in de offerte? Dan telt de lagere rente. Annuleer je de verlengde offerte? Dan betaal je een boete van 1% over het totale bedrag dat je wilde lenen.

Elan Plus Hypotheek

Woon je momenteel al in een koophuis, maar denk je al wel na over een verhuizing? Of is de rentevaste periode binnenkort afgelopen? Dan is de Elan Plus Hypotheek misschien wel iets voor jou. Hypotrust ontwikkelde deze hypotheekvorm speciaal voor doorstromers en oversluiters. Je kunt de Elan Plus Hypotheek alleen afsluiten zonder NHG. Je kunt ook bij deze vorm kiezen voor een annuïtaire, lineaire aflossing. Wil je liever niet tijdens de looptijd aflossen maar de hele lening op de einddatum aflossen? Dan kun je voor maximaal 50% van de marktwaarde aflossingsvrij lenen.

Hypotheekofferte
De hypotheekofferte van de Elan Hypotheek is vier maanden geldig en je kunt deze twee maanden kosteloos verlengen. Annuleer je de verlengde offerte? Dan moet je een boete betalen van 1% over het totale bedrag dat je wilde lenen.

Hypotrust Comfort Hypotheek

De Hypotrust Comfort Hypotheek kun je afsluiten als starter, doorstromer of oversluiter. De maximale lening die je kunt afsluiten is 100% van de marktwaarde, met óf zonder NHG. Je hebt de keuze uit meerdere aflosvormen: lineair, annuïtair of aflossingsvrij. Ook kun je kiezen voor leven, waarbij je alleen rente en premie voor de levensverzekering betaalt. De levensverzekering moet aan het einde van de looptijd dan genoeg opbrengen voor de aflossing van de hele lening.

Profijt voorwaarden 
Bij de Hypotrust Comfort Hypotheek kun je kiezen tussen standaard voorwaarden en profijt voorwaarden. Kies je voor de profijt? Dan heb je meestal een scherpere hypotheekrente, maar krijg je wel te maken met andere voorwaarden. Zo kun je hierbij niet kiezen voor een variabele rente.

Hypotheekofferte 
De geldigheid van de hypotheekofferte van de Hypotrust Comfort Hypotheek is drie maanden. Deze kun je tegen betaling met drie maanden verlengen. Let op: verlengen kan niet bij profijt voorwaarden. Wel kun je de hypotheekofferte altijd kosteloos annuleren. Bij deze vorm telt bij de algemene voorwaarden de dagrente. Bij de profijt voorwaarden krijg je de hypotheekrente zoals deze in de offerte staat, ook als de rente bij tekenen lager is.

Woon Bewust Hypotheek

Ook de Woon Bewust Hypotheek is geschikt voor starters, doorstromers en oversluiters. Je kunt het met of zonder NHG afsluiten. Sluit je de lening zonder NHG? Dan kan dit tot maximaal 85% van de marktwaarde. Voor de aflossingsvorm heb je de keuze tussen lineair, annuïtair en aflossingsvrij.

Hypotheekofferte
Bij de Woon Bewust Hypotheek is de offerte vier maanden geldig. Dit kun je kosteloos met twee extra maanden verlengen. Annuleer je de verlengde offerte? Dan betaal je een boete van 1% over het totale bedrag dat je wilde lenen.

Hypotheekrente

Nu weet je welke soorten hypotheken Hypotrust aanbiedt. Maar welke hypotheekrente betaal je er eigenlijk? Dit hangt af van het type hypotheek die je kiest. Wil je graag een variabele rente? Let er dan op dat dit niet altijd mogelijk is. Zo kun je de Goede Start Hypotheek alleen afsluiten met een vaste rente.

Wil je voor verschillende rentevaste periodes de hypotheekrente vastzetten? Dan is het handig om te weten dat dit bij het afsluiten van de Hypotrust Comfort Hypotheek niet mogelijk is. Benieuwd naar de actuele rentetarieven? Bekijk de hypotheekrentes en voorwaarden en vergelijk die van Hypotrust met onze andere aanbieders.

Extra aflossen

Of extra aflossen verstandig is hangt vooral van je spaargeld af. Heb je voldoende gespaard? Dan kun je ervoor kiezen om extra af te lossen. De voorwaarden hiervoor verschillen per lening. Informeer dus goed wat de regels in jouw geval zijn. Zo mag je bij Hypotrust jaarlijks ten minste 10% van de lening boetevrij aflossen. Dat is bij veel hypotheekaanbieders evenveel. 

Verhuizen

Wil jij verhuizen? Als je verwacht dat je de woning met overwaarde kunt verkopen, hoef je bij Hypotrust geen toestemming te vragen. Denk je dat de verkoop minder opbrengt dan de hypotheekschuld en je dus een restschuld hebt? Dan moet je wel toestemming vragen. Als jij met eigen geld de restschuld kunt opvangen, hoeft dit geen probleem te zijn.

Hoe zit het met de andere voorwaarden rondom verhuizen? Misschien heb je op dit moment wel een lage rente en wil je deze meenemen naar je nieuwe woning. Of heb je een overbruggingskrediet nodig? De mogelijkheden voor deze zaken zijn zeer afhankelijk van jouw situatie. Bespreek dit daarom met je hypotheekadviseur, zodat je weet wat jouw opties zijn.

Overlijdensrisicoverzekering

Bij Hypotrust is het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering niet altijd verplicht. Je kiest altijd zelf bij welke partij je deze verzekering afsluit.

Ondernemers en flexwerkers

Ben jij een ondernemer of flexwerker? Bij alle soorten hypotheken die Hypotrust biedt zijn er mogelijkheden voor jou om dan een hypotheek af te sluiten. Een paar springen er hierbij wel uit. Zo kun je bij de Comfort Hypotheek als flexwerker tot 100% van de marktwaarde lenen, ook als je minder dan drie jaar flexwerker bent.

Energiebesparende maatregelen

Is energie besparen belangrijk voor jou? Dan kun je bij Hypotrust in sommige gevallen tot 106% van de marktwaarde lenen als je voor energiebesparende maatregelen kiest. 

Bouwdepot

Heb je (ver)bouwplannen voor jouw toekomstige woning? Dan kun je bij Hypotrust deze kosten (deels) meefinancieren in de hypotheek. Bij Hypotrust is het bouwdepot gratis. Bespreek jouw situatie met je hypotheekadviseur, die kan jou vertellen wat de mogelijkheden zijn bij jouw hypotheek.

Actuele hypotheekrente

Benieuwd naar de rentestanden van andere geldverstrekkers? Je vergelijkt hypotheekrentes en -voorwaarden gemakkelijk in onze rentevergelijkerAnnika Bolhuis
Dit artikel is geschreven door Annika en wordt je aangeboden door Knab, de plek waar jij ál jouw financiële zaken slim regelt.


Deel via:

Ook interessant voor jou

Vergelijk hypotheken op rentes en voorwaarden  Vergelijk direct

Ontdek binnen 2 minuten jouw maximale hypotheek