Huis verkopen gaat sneller met deze tien tips

Bij de verkoop van je huis wil je natuurlijk zoveel mogelijk winst maken. Maar het is ook belangrijk om binnen afzienbare tijd een koper te vinden. Dit geldt vooral als je tegelijkertijd een andere woning wil aanschaffen. Voor twee huizen betaal je immers dubbele woonlasten. Helaas is het niet de makkelijkste tijd om je huis te verkopen. Goede kans dat vergelijkbare woningen in jouw straat al meer dan een jaar te koop staan. Hieronder vind je tien tips om jouw huis sneller te verkopen.
Gepubliceerd
1 oktober 2017
Laatst geüpdatet
15 juli 2022
Leestijd
3 minuten
- Gepubliceerd: 8 september 2017
- Laatst geüpdate: 15 juli 2022
- Leestijd: 3 minuten

Bij de verkoop van je huis wil je natuurlijk zoveel mogelijk winst maken. Maar het is ook belangrijk om binnen afzienbare tijd een koper te vinden. Dit geldt vooral als je tegelijkertijd een andere woning wil aanschaffen. Voor twee huizen betaal je immers dubbele woonlasten. Helaas is het niet de makkelijkste tijd om je huis te verkopen. Goede kans dat vergelijkbare woningen in jouw straat al meer dan een jaar te koop staan. Hieronder vind je tien tips om jouw huis sneller te verkopen.

Huis-verkopen-867608-edited.jpg


1. Huis verkopen: denk ook aan de buitenkant

Als je jouw huis wilt verkopen, komen geïnteresseerden hoogstwaarschijnlijk eerst langs om de woning te bezichtigen. En het eerste wat de potentiële kopers bij een bezichtiging zien, is de buitenkant van het huis. De eerste tip om je huis te verkopen is daarom: zorg dat het huis er aan de buitenkant goed uitziet. Netjes schilderwerk, gelapte ramen, een nette en onderhouden tuin.. Dat maakt direct een goede indruk

2. Voldoende licht

Als je je huis wilt verkopen, is licht ook heel belangrijk. Zorg dus voor voldoende licht in huis. Laat gordijnen open en doe de lichten aan, vooral op een bewolkte dag. Verf muren in lichte kleuren voor een frisse en ruime indruk.

3. Laat meubels staan

Zelfs als je al verhuisd bent, is het beter om meubilair in de woning te laten staan. Voor kijkers zijn de verhoudingen van de woonruimte dan beter in te schatten.

4. Neutrale inrichting

Leef je in in de potentiële kopers van jouw huis. Een neutrale uitstraling is belangrijk. Haal familiefoto's alvast van de muur. Zorg dat het huis niet te vol staat met meubels en prullaria. Huur eventueel een stylist in om een goede sfeerbalans tussen neutraal en huiselijk te creëren. Bloemen op tafel doen het altijd goed.

5. Reparaties en onderhoud

De meeste kopers willen zo min mogelijk tijd besteden aan reparaties en onderhoud. Zorg dat de woning helemaal op orde is. Om jouw huis te promoten bij de geïnteresseerden is een opgeknapte badkamer daarom bijvoorbeeld niet onverstandig. Zie het als een investering. Vergeet ook de kleine gebreken niet. Doe bijvoorbeeld eindelijk eens wat aan die klemmende deur.

6. Een schoon huis verkoopt beter

Je wilt dat potentiële kopers een goede indruk krijgen van je huis. Laat geen speelgoed, kranten of andere spullen in huis slingeren. Een opgeruimde indruk is belangrijk. Laat het toilet, de badkamer en de keuken glimmen. Breng huisdieren tijdelijk elders onder.

7. Frisse lucht

Zorg dat het huis fris ruikt. Zet de ramen open om alle kamers goed door te luchten. Leeg de vuilnisbak en zorg dat er binnen niet gerookt is. De geur van verse koffie en zelfgebakken koekjes is altijd een goede binnenkomer.

8. Huis verkopen? Wees gastvrij

Wees gastvrij, geïnteresseerd en niet opdringerig tijdens bezichtigingen. Laat mensen op hun gemak rondkijken. Bied koffie met koekjes aan, en vertel ondertussen over de voordelen van de woning en de sfeer in de buurt.

9. Goed adverteren

Veel mensen beginnen de zoektocht naar een huis op internet. Goede foto's van je huis zijn dus belangrijk. Huur desnoods een professionele fotograaf in. 

10. Overweeg de vraagprijs te verlagen

Heb je zelfs met de bovenstaande tips nog steeds geen succes? Dan is het misschien een goed idee om de vraagprijs te verlagen. Kijk eens wat die andere woningen in de straat kosten en wat kopers krijgen voor dat geld. Ga net onder de vraagprijs van vergelijkbare woningen zitten.

Zorg in ieder geval dat je de kosten koper eruit hebt. Je maakt misschien wat minder winst, maar het zou goed kunnen dat die andere huizen over een jaar nog te koop staan en alsnog vraagprijs moeten verlagen.

Passende hypotheek 

Heb je jouw huis verkocht en ben je op zoek naar je volgende woning? Blader dan eens dit e-book 'Volgende woning' door. Daarin lees je onder andere:

  • tips voor het vinden van een nieuwe woning;
  • wat de opties zijn voor je hypotheek voor je volgende woning;
  • wat je kunt doen met overwaarde of restschuld.
Knab
Met behulp van slimme technologie helpt Knab jou meer uit je geld te halen. Door je handige bespaartips en alerts te geven bijvoorbeeld.


Deel via:
Wat komt erbij kijken als je je volgend huis koopt?  Lees het e-book

Ontdek binnen 2 minuten jouw maximale hypotheek