Bezichtigen op afstand: dit kun je tegenkomen

We zitten nu nog midden in de coronacrisis en de gevolgen hiervan houden ons nog wel even bezig. De huizenmarkt blijft echter gewoon doordraaien. Om jouw veiligheid te garanderen, komen makelaars met allerlei creatieve maatregelen. Zo kun je alsnog je potentiële droomhuis bezichtigen, al is het vaak wel met een afstandje.  
Gepubliceerd
6 mei 2020
Laatst geüpdatet
15 mei 2020
Leestijd
2 minuten
- Gepubliceerd: 6 mei 2020
- Laatst geüpdate: 15 mei 2020
- Leestijd: 2 minuten

We zitten nu nog midden in de coronacrisis en de gevolgen hiervan houden ons nog wel even bezig. De huizenmarkt blijft echter gewoon doordraaien. Om jouw veiligheid te garanderen, komen makelaars met allerlei creatieve maatregelen. Zo kun je alsnog je potentiële droomhuis bezichtigen, al is het vaak wel met een afstandje.  

Bezichtigen op afstand

Waarom bezichtigen op afstand?

Herinner je je nog die tijd dat meerdere mensen in één huis samenkwamen om het te bezichtigen? Die tijd is voorlopig voorbij. Daarom bieden makelaars je nu de mogelijkheid om op afstand te bezichtigen, zodat de woningmarkt niet compleet stil komt te liggen. 

Alleen als je echt geïnteresseerd bent

Het kost makelaars meer moeite om een bezichtiging te organiseren als hierbij afstand moet worden gehouden. Daarom is het voor hen belangrijk dat de potentieel geïnteresseerden ook écht geïnteresseerd zijn. En niet gewoon nieuwsgierig.

Makelaars proberen je daarom voor een bezichtiging aan, een goede presentatie van het huis te geven waar jij geïnteresseerd in bent. Bijvoorbeeld met video’s van de woning, een plattegrond en 360° foto’s. Zo krijg je direct een goed beeld van het huis en kun je beter voor jezelf afwegen of je echt geïnteresseerd bent en een bezichtiging wilt. 

Bezichtigen met behulp van video

Een video is geschikt om direct een eerste indruk van het huis te krijgen, zonder dat je direct een bezichtigingsafspraak maakt met de makelaar. Je krijgt tenslotte wel al een indruk van het huis. Als je vervolgens echt geïnteresseerd bent en meer wilt weten, kun je vragen om een tweede bezichtiging via bijvoorbeeld videobellen. 

Daarnaast kan een makelaar bij een video beter inzoomen op de unieke aspecten van een woning en en kan hij of zij via voice-over of ondertiteling commentaar geven. Daarnaast maken sommige makelaars ook een montage van de omgeving. Zo hoef jij als potentiële koper niet op pad om de buurt te verkennen. 

Online bezichtigen via social media

Een manier om online te bezichtigen is via social media. Bijvoorbeeld met een live-uitzending via Facebook of Instagram. Overigens is dat dan wel voor een breed publiek zichtbaar. 

Wil jij een privé-rondleiding? Vraag bij je makelaar of die je een rondleiding kan geven via videobellen. Hier zijn verschillende opties voor, zoals WhatsApp, Facetime, Skype en Houseparty. Op die manier kan de makelaar jou het huis laten zien en jij kan tegelijkertijd vragen stellen. 

Virtueel bezichtigen met 360 graden foto’s

Sommige makelaars gebruiken 360° foto’s om een virtuele bezichtiging te creëren. Bij deze foto’s sta je als het ware ín de foto en kun je jouw omgeving vervolgens - zoals de naam doet vermoeden - helemaal ronddraaien. Als de makelaar hotspots (een verbinding tussen twee 360° foto’s) aan deze foto’s toevoegt, kun je daadwerkelijk door het huis navigeren. Net echt! 

Bij zo’n virtuele bezichtiging mist natuurlijk het commentaar van de makelaar over de details van het huis. Hier komen zogenoemde infospots goed van pas. Hierin kan de makelaar informatie kwijt over bijvoorbeeld de vloer, het type oven, de conditie van de cv-ketel en wanneer de zon vol op de tuin staat. 

Fysiek bezichtigen

Ben je - ondanks alle technische mogelijkheden - niet echt een fan van bezichtigen op afstand? Gelukkig kun je bij veel makelaars nog terecht voor een fysieke bezichtiging. Dat is tenslotte de beste manier om een woning te bekijken. 

Uiteraard worden hier ook maatregelen genomen. Zo kan een makelaar bezichtigingen één voor één inplannen, in plaats van met meerdere geïnteresseerden tegelijkertijd. Mogelijk krijg je ook de vraag om je handen te wassen, een mondkapje of handschoenen te dragen, zo min mogelijk dingen aan te raken en afstand te houden. Zo lopen jij, de makelaar en de huidige bewoners minder risico. 

Kun jij de woning betalen?

Heb jij een woning - al dan niet op afstand - bezichtigd en ben je er helemaal weg van? Of wil je vóór een bezichtiging aan weten of jij het betreffende huis überhaupt kan betalen? Vul dan onze gratis rekentool in. Dan weet jij direct of je het huis van je dromen kan kopen. Judith Hof
Judith werkte tussen 2016 en 2020 bij Knab. Ze begon als Service Expert en vanaf 2018 was ze een van onze content marketeers. .


Deel via:

Ook interessant voor jou

Kun jij jouw droomwoning betalen?   Bereken snel

Ontdek binnen 2 minuten jouw maximale hypotheek